35 kişiye mezar olan Manolya Sitesi davası: MADO’nun ortağı ‘Tutuklama talebi reddedilsin’ diye dilekçe verdi

Manolya Sitesi Davası: Atilla Kanbur Tutuklama Talebini Reddetti

Manolya Sitesi’nde yaşanan depremde yıkılarak 35 kişinin mezarı olan MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, davada tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkartılmasının reddedilmesini istedi.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, binanın yıkımına sebep olduğu iddia edilen MADO’nun ortakları Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bilirkişi raporunda, MADO’nun sahipleri Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur’a ait Tarhanacı Kafe’nin bağımsız duvarlarını kaldırıp ilave kat eklemesi yaptığı ve yıkımda rol oynadığı belirtildi.

Sanıkların ilk rapora itirazları sonucunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli 7 akademisyenin hazırladığı yeni bir bilirkişi raporu da benzer sonuçlar içerdi.

Manolya Sitesi’nde annesini enkaz altından kurtaran ancak babası ve kız kardeşini kaybeden avukat Mustafa Müdüroğlu, sanıkların kaçmadan tutuklanmasını talep etti.

 

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

İran’dan İsrail’e fırlatılan füzeler Hatay semalarından görüldü

İran’ın İsrail’e yönelik başlattığı saldırılarda fırlattığı füzeler, Hatay semalarında yeniden görüldü.

Fatih Erbakan’dan iktidara ‘İncirlik’ ve ‘Kürecik’ tepkisi: Koltuklarını kaybetmekten korkuyorlar

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidarın İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatmamasına tepki göstererek “koltuklarını kaybetmekten korktukları için herhangi bir adım atmaya yanaşmıyorlar” dedi.

4 yaşındaki çocuğuna şiddet uygulayan anne gizli kameraya yakalandı! Kocası görüntüleri izlerken dondu kaldı

İstanbul Ataşehir’de 4 yaşındaki çocuğunun vücudunda morluklar gören Bekir Kor, eve yerleştirdiği gizli kamerayla Cezayir asıllı eşi Hafsa O.’nun çocuğunu dövdüğü anları kaydetti. Görüntüler ile savcılığa başvurarak boşanma davası açan Bekir Kor, suç duyurusunu gören eşi Hafsa O. tarafından kızının kaçırıldığını iddia etti.

İzmir’de LGS heyecanı başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS-2025) sınavı için İzmir’de adaylar, sabah erken saatlerde sınava girecekleri okulların yolunu tuttu. Öğrenciler sınıflarda ter dökerken, veliler de okul bahçesinde heyecanla çocuklarını bekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’la telefon görüşmesinde, İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

İmamoğlu’ndan LGS sınavına girecek gençlere mesaj

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 15 Haziran 2025 günü Liselere Geçiş Sınavına girecek gençlere hitaben bir paylaşım yaptı. İmamoğlu paylaşımında “Ben sizin yeteneklerinizi, kapasitenizi, çalışkan ve dürüst bir nesil olduğunuzu çok iyi biliyorum.” dedi