Özel’in sokağa çıkma çağrısına MHP’den tepki: Özgür Özel, darbecilerin papağanlığına soyunmuştur

Özgür Özel’in Asgari Ücret Açıklamasına MHP’den Tepki

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklanan asgari ücrete ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Artık sokağa çıkmanın ve hakkını almanın zamanıdır. Bir milyon kişi meydana iner rejim değişir. Ben meydana inip rejim değiştirelim demiyorum. Biz meydana inelim rejim zaten değişecek. Bir milyon kişi inip de erken seçim mitingi yaptığında o sandığı bizden kaçıramazlar. Hedef belli: bütün bir muhalefet. Erdoğan, dün gece milyonlarca AK Partili, MHP’li asgari ücretli seçmenini satmıştır.”

MHP Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Özel’in bu açıklamasına sosyal medya hesabından sert bir tepki gösterdi. Büyükataman, Özel hakkında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet değerlerinden tam anlamıyla kopmuş olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir TV programında ‘Biz bir milyon kişi meydana inelim rejim değişir’ ‘artık sokağa çıkmanın zamanıdır’ gibi ifadeler kullanarak demokrasiden umudunu kestiğini ve iktidarı antidemokratik uygulamalarda aradığını bir kez daha itiraf etmiştir. Özgür Özel’in kullandığı bu ifadeler Cumhur İttifakı’nın ve millet iradesinin karşısında hezimete uğrayan yabancı başkentlerin ağzıdır.”

Büyükataman ayrıca, Özel’in Türkiye’yi demokrasi dışı uygulamaların karanlığına mahkum etmeyi planlayan emperyalizmin sözcülüğünü üstlendiğini belirtti. Özgür Özel’in milletin iradesine ipotek koymak isteyen darbecilerin papağanlığına soyunduğunu savundu.

CHP lideri Özel’e yönelik tepkisini sürdüren Büyükataman, Türkiye Cumhuriyeti’nin sokak tehditlerine boyun eğmeyeceğini vurguladı. Özgür Özel’in CHP’nin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştığını iddia eden Büyükataman, partinin Cumhuriyetimiz ile kavgalı olduğunu savundu.

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bayramını kutladı

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İmamoğlu’ndan bayram mesajı: ‘Bir büyük haksızlığın mağduruyum’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle sosyal medyadan bir mesaj paylaştı. İmamoğlu mesajında, “Evet ailemden, sevdiklerimden, evimden ve işimden uzağım. Bir büyük haksızlığın, bir büyük kumpasın mağduruyum. Ama biliyorum ki mücadelemle milyonlarca insanın kalbindeyim. Bu girdaptan çıkınca tüm ülkenin rahatlayacağına da adım gibi eminim” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel geri adım atmadı: Yaşatanı bin pişman ederim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin, “O gün ne söylediysem altına imza atıyorum. Bundan sonra hiç kimse hak etmediğimiz o görüntüleri bize yaşatmayacak. Yaşatanı bin pişman ederim” dedi.

Merz: Almanya’yı Nazizmden ABD kurtardı

Almanya Başbakanı Merz, Almanya’yı Nazizmden kurtaranın ABD olduğunu ileri sürerek, Sovyetler Birliği’nin belirleyici rolünden bahsetmedi.

Sivas’ta otomobiller çarpıştı: 5 yaralı

Sivas’ta otomobillerin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde öldürdüğü gazeteci sayısı 225’e yükseldi

Gazze’deki hükümetin medya ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 4 Filistinli gazetecinin daha hayatını kaybettiği doğrulandı. Gazze’de 4 gazetecinin daha ölmesinin ardından İsrail’in “soykırımına başladığı …