Mujica, kanserin vücuduna yayıldığını açıkladı: ‘Köpeğimin yanına gömülmek istiyorum’

José “Pepe” Mujica, Yemek Borusu Kanseriyle Mücadele Ediyor

Uruguay’ın eski devlet başkanlarından José “Pepe” Mujica, yemek borusu kanseriyle verdiği savaşta son aşamaya geldiğini açıkladı. Mujica, kanserin vücuduna yayıldığını ve artık biyokimyasal tedavilerin ya da ameliyatların bedenine fazla geleceğini dile getirdi.

Eski başkan, “Ben yalnız kalmak istiyorum. Röportaj veya talep istemeyin. Bu dönemim sona erdi. Ölümle yüzleşiyorum ve bir savaşçının dinlenmeye hakkı olduğuna inanıyorum” dedi. Ayrıca, yemek borusu kanserinin hayatını zorlaştırdığını ve durdurmanın mümkün olmadığını belirtti.

‘Ölmek Doğanın Bir Parçasıdır’

Mujica’nın eşi Lucía Topolansky, eski başkanın yanında yer alarak duygularını paylaştı. Hasta olduğunu söyleyen Mujica, “Artık biyokimyasal tedavi veya ameliyat göremem. Yaşlıyım ve iki kronik hastalığım var. Ölüm zamanı geldiğinde doğal olarak öleceğim, bu basit bir gerçek” ifadelerini kullandı.

Bir süre önce yapılan ameliyatla çene altına stent takılan Mujica, günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen bir operasyon geçirmişti. Tedavi sürecinde acı çekmemek istediğini belirten eski devlet başkanı, çiftliğinde çalışarak veda etmek istediğini dile getirdi. Ayrıca, cenazesinin köpeği Manuela’nın yanına defin edilmesini istediğini söyledi ve hemşerilerine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

89 yaşındaki siyasetçi, dostlarına, yoldaşlarına ve tüm hemşerilerine veda ettiğini belirterek siyasi kariyerinden uzak durduğunu ve demokrasinin farklı görüşlere saygı duymayı gerektirdiğini vurguladı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Tekerlekli sandalyeyle hayata tutundu

Konya’da 7 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle 30 yaşına kadar evden çıkamayan Selvinaz Başoda (50), tekerlekli sandalye sahibi olunca yeniden hayata tutundu. O döneme kadar sadece arkadaşları tarafından dışarı çıkarıldığını ifade eden Başoda, “30 yaşıma kadar da evde hapis hayatı yaşadım. Yıllarca bir odada yaşadım” dedi.

DEM Parti toplanıyor

DEM Parti, son gelişmeleri MYK toplantısında değerlendirecek.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında 26 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda 26 Filistinli yaşamını yitirdi.

CHP’de MYK toplandı

CHP’de Adana, Adıyaman ve Antalya belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.

Yaz kampını sel bastı: 20 çocuk kayıp

ABD’nin Teksas eyaleti şiddetli yağışlar nedeniyle kabusu yaşıyor. Yağış sonrası meydana gelen selde en az 24 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Teksas’ta selden en fazla etkilenen yerlerden Kerr County’de şu ana dek 24 kişinin cansız bedenine …

Aliyev ile Pezeşkiyan’ın samimi görüntüleri sosyal medyada gündem oldu

Azerbaycan’ın Hankendi kentindeki Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi’nde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın samimi görüntüleri sosyal medyada yoğun şekilde paylaşıldı.