Yargıda anlık takip dönemi başlıyor

Yargı Sisteminde Yeni Adımlar Atılıyor

Hükümetin gündeminde yargı sisteminde atılacak yeni adımlar var. Adaletin etkinliğini artırmak amacıyla yargıda anlık takip ve etkin teftiş dönemi başlatılacak. Bu kapsamda adalet ve yargı teşkilatının teftişine ilişkin kapasite yükseltilecek.

Türkiye’nin aktardığına göre performans ve verimlilik artırılarak yargısal süreçlerin makul sürede tamamlanması için önleyici teftiş uygulamaları geliştirilecek. Teftiş kurullarının bünyesinde anlık takip yapacak ve tespit edilen sorunları anında çözüme kavuşturacak birimler oluşturulacak. Teftiş sonrası iyi uygulama örneklerine yer verilecek.

Müfettişliğe atanmak için aranan mesleki kıdem süresi ise artırılacak. Müfettişlerin atanmalarını takiben ve görevlerinin devamı süresince uzmanlık gerektiren alanlarda eğitim almaları sağlanacak. Cumhuriyet savcılarının adalet daireleri ile kasa hesapları üzerindeki gözetim ve denetim yetkisinin güçlendirilmesi için ağır ceza merkezlerinde denetim büroları kurulacak.

(ALINTI)

Related Posts

Zorlu Holding’de Ramazan maili krizi: Eski CEO Cem Köksal hâkim karşısına çıkıyor

Zorlu Holding’de Ramazan maili gerilimi yargıya taşındı. Eski CEO Cem Köksal, çalışanlara gönderdiği e-postayla “inanç özgürlüğünü engellemekle” suçlanıyor. Hakkında 5 yıla kadar hapis isteniyor.

3 İranlı çantalarında 8 kilo uyuşturucuyla yakalandı

Çantalarında 8 kilo 150 gram uyuşturucu ele geçirilen 3 İranlı gözaltına alındı

Siyaseti sallayacak iddia: ‘Sedat Peker ile MHP barıştı, Devlet Bahçeli ile 2 kere telefonda görüştü’

Suç örgütü lideri Sedat Peker ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in sosyal medyadan ‘Türkiye’ye geri dönüş’ temalı paylaşımları hakkında konuşan gazeteci Timur Soykan, Sedat Peker ile MHP’nin barıştığını, Peker’in Devlet Bahçeli ile iki defa telefonda görüştüğünü iddia ederek “Sedat Peker’in Türkiye’ye dönüşünün yolu açılıyor” dedi.

‘Dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye dudak uçuklatan ceza

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polisin ‘dur’ ihtarından kaçan ve takip sonucu yakalanan otomobilin sürücüsünün 0.70 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye, alkollü araç kullanmak, makas atmak ve araç muayenesini yaptırmamak suçlarından 25 bin 389 lira para cezası uygulandı.

Akrep alarmı, ülke ayağa kalktı! Şehirleri istila ediyorlar

Brezilya’da kontrolsüz kentleşme ve iklim değişikliğiyle birlikte akreplerin şehirlerdeki varlığı ciddi bir halk sağlığı krizine dönüşüyor. Araştırmacılar, akreplerin şehirleri adeta “ele geçirdiğini” belirtiyor.

İktidar, önergelerin tamamını reddetti: Muhalefete geçit yok!

İçerisinde TRT ile ilgili düzenlemeleri yer aldığı “torba teklif” TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilirken, muhalefetin verdiği değişiklik önergelerinin tamamı reddedildi. Komisyon Başkanı AKP’li Mehmet Muş bile bir önerge için “değerlendirilebilir” dedi. Ancak o önerge de reddedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir