Savcı, sahte hesaptan yasa dışı ilaç satan sanık için beraat istedi

Cinsel İşlev Bozuklukları Alanında Uzman Psikolog E.A’nın Yaşadığı Sosyal Medya İlaç Skandalı

Klinik psikolog olarak çalışan ve uzmanlık alanı cinsel işlev bozuklukları olan E.A, kendi adına açılan sahte sosyal medya hesaplarından cinsel performans arttırıcı ilaçlar satıldığını fark etti. Söz konusu hesaplardan ilaç alıp mağdur olan alıcıların şikayeti üzerine olayı öğrenen E.A, kişisel bilgilerinin ve fotoğraflarının izinsiz kullanıldığını tespit etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunan E.A, bu durumun sadece kişisel verilerinin kullanılması değil, satılan ilaçların sağlık açısından risk taşıması endişesini de dile getirdi.

E.A’nın şikayeti üzerine açılan davada, sanık E.K. ilaç pazarlama şirketinde çalıştığını ve prime hak kazanmak için ilaç satışı yaptıklarını belirtti. Ancak savcı, E.K.’nin ilaç satışı konusunda ceza talep etmedi ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlamasını reddetti. Savcı, E.A’nın sosyal medya hesabının herkese açık olmasını gerekçe gösterdi.

E.A ve avukatı, savcının kararına itiraz ederek, haksızlığın önlenmesini ve hukuka aykırı davranışların cezalandırılmasını talep ettiler. Konu hakkında görülen davada henüz karar verilmedi.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Oktay Saral’a destek veren eski vekilden geri adım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik eleştirileri AKP içinde tartışma yarattı. Eski milletvekili Selim Gültekin, Saral’a tepki gösterdi. Saral’a sosyal medyada destek veren AKP’li eski vekil Mehmet Metiner ise paylaşımını sildi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.

Son Dakika… Erdoğan ile Bahçeli arasında Saray’da sürpriz buluşma

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Saray’da kabul etti.

Avcılar’da kavgayı ayırması için motosikletliyi durdurdu

Avcılar’da iki mahallede çıkan kavgalar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Ispartakule’de otomobilden inerek kavga eden iki kişinin yanındaki kadın kavgayı ayıramayınca yoldan geçen motosikletlileri durdurarak yardım istedi.