İstanbul’da CHP’li 9 belediyede 10 tutuklama!

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul’da Kartal, Ataşehir, Üsküdar, Sancaktepe, Fatih, Tuzla, Adalar, Şişli, Beyoğlu belediyelerinde 2 belediye başkan yardımcısı, 7 belediye meclis üyesi ile birlikte bir Şişli Belediyesi ile bağlantılı sivil bir kişi olmak üzere gözaltına alınan şüpheli 10 kişi tutuklandı.

Halkların Demokratik Kongresi içerisinde faaliyet gösterdiği öne sürülen şüpheliler hakkında savcılık sorgusunun ardından haklarında tutuklama talep edilmişti.

Emniyetteki işlemleri sonrasında adli işlemleri gerçekleştirilen şüpheliler sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Hatırlanacağı gibi,İstanbul Cumhuriyet Başsvcılığı; terör örgütünün metropol illerde etkinliğini arttırma amacını haiz Kent Uzlaşısı faaliyetinin tüm unsur ve mensuplarıyla deşifre edilmesi için savcılık tarafından HDK Çatı Yapılanmasının İstanbul ilinde faaliyet gösteren mensuplarına ilişkin yürütülen ana soruşturma kapsamında aralarından şüpheli C.Y.’nin Kartal Belediye Başkan Yardımcısı, Şüpheli L.G.’nin Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Şüpheli B.K.’nın Üsküdar Belediye Meclis Üyesi, Şüpheli E.G.’nin Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi, Şüpheli G.A.’nın Fatih Belediye Meclis Üyesi, Şüpheli H.Ö.’nün Tuzla Belediye Meclis Üyesi, Şüpheli N.A.’nın Adalar Belediye Meclis Üyesi, Şüpheli S.G.’nin Şişli Belediye Meclis Üyesi, Şüpheli T.Ş.’nin Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi, HDK mensubu olduğu tespit edilen Şüpheli İ.P.’nin (Beyoğlu Belediyesiyle bağlantılı sivil şahıs) olmak üzere toplam 10 şüphelinin yakalanarak gözaltına alırken, örgütsel doküman ve sair suç delillerin ele geçirilebilmesi için arama ve el koyma işlemleri amacıyla eş zamanlı operasyon icrası kapsamında şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına almış, TEM Şube Müdürlüğü ekipleri de şüphelilerin ikameti, işyerleri ve şüphelilerden C.Y. ve L.G.’nin görev yaptıkları Belediye Başkanlıklarındaki mahsus odalarında arama işlemleri gerçekleştirmişti.

Related Posts

RTÜK boş durmuyor… Özgür Özel’in miting yayınına da ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1’e Saraçhane mitingini canlı verdiği esnada, yayınladığı alt yazılar nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi.

Merz, Trump’la anlaşma yapmak için sabırsızlanıyor

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Avrupa Birliği’nin ABD ile yaşadığı ticaret gerilimini sona erdirmesi çağrısında bulundu. Otomotiv ve çelik gibi hayati sektörlerin yüksek gümrük vergileriyle karşı karşıya kalabileceğini belirten Merz, Avrupa’nın kendi savunma kapasitesini de artırması gerektiğini söyledi.

MSB: Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemekte

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde hedef alınan Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Muhtırası’na ilişkin, “Yunanistan ve GKRY’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri sonucunda Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemektedir” dedi.

Özgür Özel’in düşünceli o anları defalarca paylaşılmıştı: Gerçek bakın ne çıktı

İBB ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından sosyal medyada sıkça paylaşılan Özgür Özel’in videosunun aslında bir yıl önce, Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çekildiği ortaya çıktı.

Kabotaj Bayramı etkinliklerinde kaza: Yaralılar var

Sakarya’nın Karasu ilçesinde Kabotaj Bayramı etkinlikleri sırasında cankurtaran jet skisi, fiber tekneye çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı, o anlar canlı yayına yansıdı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, UAEA ile işbirliğini askıya aldı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğini askıya alan kararnameyi imzaladı.