CHP kurultayına iptal talebi: Üç başvuruya birden ret

CHP 38. Olağan Kurultayının İptali İçin Mahkeme Heyetlerinden Ret Kararı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayının iptali için Ankara 42’nci, 31’inci ve 17’nci Asliye Hukuk Mahkemelerine başvuran kişilerin dilekçelerinin mahkeme heyetlerince reddedildiğini duyurdu.

Gül Çiftçi, yaptığı açıklamada, “4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 38’inci Olağan Kurultayımıza ilişkin kim tarafından ve hangi amaçla ortaya atıldığı belli olan mesnetsiz iddialara tutunup Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayyım atanması için mahkeme kapılarında dolaşanlar umduklarını bulamadı. İhtiyati tedbir talebiyle Ankara 42’nci, 31’inci ve 17’nci Asliye Hukuk Mahkemelerine başvuran şahısların dilekçeleri mahkeme heyetlerince ayrı ayrı reddedilmiştir” şeklinde konuştu.

‘PİYONLUK YAPMAK İÇİN SIRAYA GİRENLERE DUYURULUR’

“Üç mahkeme de ihtiyati tedbirin ancak yaklaşık ispat kurallarına göre değerlendirilebileceğini, dava dilekçeleri incelendiğinde davacıların iddialarının yaklaşık ispat seviyesindeki delillerle ortaya konmadığına karar vermiştir” diyen Çiftçi şunları ekledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisini zan altında bırakmak isteyenlere, her geçen gün yenilgiye bir adım daha yaklaşan iktidarın çırpınışlarından medet umanlara, piyonluk yapmak için sıraya girenlere duyurulur.”

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

Zorlu Holding’de Ramazan maili krizi: Eski CEO Cem Köksal hâkim karşısına çıkıyor

Zorlu Holding’de Ramazan maili gerilimi yargıya taşındı. Eski CEO Cem Köksal, çalışanlara gönderdiği e-postayla “inanç özgürlüğünü engellemekle” suçlanıyor. Hakkında 5 yıla kadar hapis isteniyor.

3 İranlı çantalarında 8 kilo uyuşturucuyla yakalandı

Çantalarında 8 kilo 150 gram uyuşturucu ele geçirilen 3 İranlı gözaltına alındı

Siyaseti sallayacak iddia: ‘Sedat Peker ile MHP barıştı, Devlet Bahçeli ile 2 kere telefonda görüştü’

Suç örgütü lideri Sedat Peker ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in sosyal medyadan ‘Türkiye’ye geri dönüş’ temalı paylaşımları hakkında konuşan gazeteci Timur Soykan, Sedat Peker ile MHP’nin barıştığını, Peker’in Devlet Bahçeli ile iki defa telefonda görüştüğünü iddia ederek “Sedat Peker’in Türkiye’ye dönüşünün yolu açılıyor” dedi.

‘Dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye dudak uçuklatan ceza

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polisin ‘dur’ ihtarından kaçan ve takip sonucu yakalanan otomobilin sürücüsünün 0.70 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye, alkollü araç kullanmak, makas atmak ve araç muayenesini yaptırmamak suçlarından 25 bin 389 lira para cezası uygulandı.

Akrep alarmı, ülke ayağa kalktı! Şehirleri istila ediyorlar

Brezilya’da kontrolsüz kentleşme ve iklim değişikliğiyle birlikte akreplerin şehirlerdeki varlığı ciddi bir halk sağlığı krizine dönüşüyor. Araştırmacılar, akreplerin şehirleri adeta “ele geçirdiğini” belirtiyor.

İktidar, önergelerin tamamını reddetti: Muhalefete geçit yok!

İçerisinde TRT ile ilgili düzenlemeleri yer aldığı “torba teklif” TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilirken, muhalefetin verdiği değişiklik önergelerinin tamamı reddedildi. Komisyon Başkanı AKP’li Mehmet Muş bile bir önerge için “değerlendirilebilir” dedi. Ancak o önerge de reddedildi.