Tayland vizesi için yeni karar: 60 günlük süre yarıya inecek

Tayland Başbakanı Phetthong Than Shinawatra, turistler için vizesiz rejimi gözden geçirme talimatı verdi.

Ülke, vizesiz kalış süresini 60 günden 30 güne indirmeyi planlıyor. Karar, ziyaretçilerin sık sık ülke yasalarını ihlal etmesinden kaynaklanıyor.

Tayland’daki halkla ilişkilerden sorumlu devlet dairenin Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, başta Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere Tayland kurumları, turizmin gelişimi açısından önerilen tedbirlerin etkinliğini değerlendirecek.

Nisan ayının başında Tayland Turizm Otoritesi Başkanı Thapani Kiatphaiboon, Rus turistlerinin talepleri doğrultusunda Rusya vatandaşları için 60 günlük vizesiz kalış süresinin korunacağını belirtti.

Kiathphaiboon, Rus turistlerin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı. Geçen yıl temmuz ayında 93 ülkenin vatandaşları için 60 günlük vizesiz rejim uygulanmaya başlamıştı.

Rusya, Tayland’a gelen yabancı turistler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Tayland Turizm ve Spor Bakanlığı verilerine göre, yılbaşından bu yana 800 bini aşkın yabancı turist ülkeye ziyaret gerçekleştirdi.

Related Posts

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı

Trump Putin ile Ukrayna konusunda ‘hiç bir ilerleme kaydedemediğini’ söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna barışı konusunda “hiç bir ilerleme” kaydedemediğini belirtti.

LeMan protestocularıyla tartışan akademisyene tutuklama

LeMan’ın Beyoğlu’ndaki ofisine saldıran grupla tartışan akademisyen Aslı Aydemir’in tutuklandığı öğrenildi.

RTÜK boş durmuyor… Özgür Özel’in miting yayınına da ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1’e Saraçhane mitingini canlı verdiği esnada, yayınladığı alt yazılar nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi.

Merz, Trump’la anlaşma yapmak için sabırsızlanıyor

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Avrupa Birliği’nin ABD ile yaşadığı ticaret gerilimini sona erdirmesi çağrısında bulundu. Otomotiv ve çelik gibi hayati sektörlerin yüksek gümrük vergileriyle karşı karşıya kalabileceğini belirten Merz, Avrupa’nın kendi savunma kapasitesini de artırması gerektiğini söyledi.

MSB: Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemekte

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde hedef alınan Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Muhtırası’na ilişkin, “Yunanistan ve GKRY’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri sonucunda Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemektedir” dedi.