İsrail basınından dikkat çeken iddia: Trump hafta sonu Gazze’de ateşkes anlaşmasını duyurabilir

ABD Başkanı Donald Trump Gazze Şeridi’ne İlişkin Anlaşma Taslağı Açıklayabilir

İsrail basınına göre, ABD Başkanı Donald Trump, bu hafta sonu Gazze Şeridi’ndeki saldırıları durduracak bir anlaşma taslağını duyurabilir.

Israel Hayom gazetesinin haberine göre, ABD ile Arap ülkelerinin diplomatik kaynaklarına dayanarak Trump’ın, İsrail’in tam olarak istediği ateşkes anlaşmasını duyurabileceği iddia ediliyor.

Gazeteye konuşan diplomatik kaynaklar, Trump’ın Gazze konusunda birçok görüşme yaptığını ve “24 saat içinde neler olacağını göreceksiniz” dediğini ve bu açıklamaların ABD’nin Gazze’nin yeniden inşası ve kontrolünde merkezi bir rol oynayacağı anlaşmaya işaret ettiğini söyledi.

Beklenen anlaşmanın ilk aşamasında, ABD’nin Gazze’de inşa edilen lojistik merkezler aracılığıyla yerinden edilmiş Filistinlilere insani yardım sağlayacağı, ardından “Gazze Şeridi’nin yeniden inşasının” ABD denetiminde gerçekleşeceği iddia ediliyor.

Haberde ayrıca, Hamas’ın silah bırakma konusundaki direncinin anlaşmanın önündeki en büyük zorluklardan biri olduğu belirtiliyor.

İsrail’in taleplerine karşın, Hamas’ın anlaşmayı kabul etmesi durumunda ileride Gazze’ye sivil yönetimin katılacağı ve lider kadrosuna güvenceler verilebileceği söyleniyor.

Bir diğer senaryo ise Hamas’ın Gazze’deki düzeni sağlayacak Filistin güçlerine entegre edilmesi üzerine.

NETANYAHU, “BİR OLDU BİTTİ” İDDİASIYLA KARŞI KARŞIYA GELEBİLİR

Israel Hayom gazetesine göre, İsrail hükümetinin temel endişesi, “Hamas’a tavizler veren” bir anlaşmanın Trump tarafından bir oldu bitti şeklinde açıklanması. Trump’ın böyle bir anlaşmayı İsrail’e karşı bir oldu bitti olarak sunabileceği ve ardından Başbakan Binyamin Netanyahu’yu karar verme pozisyonuna getirebileceği belirtiliyor.

Bu durumda Netanyahu’nun yeni bir koalisyon kriziyle karşı karşıya kalabileceği ifade ediliyor.

Related Posts

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.

Son Dakika… Erdoğan ile Bahçeli arasında Saray’da sürpriz buluşma

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Saray’da kabul etti.

Avcılar’da kavgayı ayırması için motosikletliyi durdurdu

Avcılar’da iki mahallede çıkan kavgalar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Ispartakule’de otomobilden inerek kavga eden iki kişinin yanındaki kadın kavgayı ayıramayınca yoldan geçen motosikletlileri durdurarak yardım istedi.

‘Milyarderlerin Arka Bahçesi’nde doğum günü cinayeti

Bahamalar’da “Milyarderlerin Arka Bahçesi” olarak anılan Harbour Adası açıklarında demirli süper yatta çalışan 20 yaşındaki mürettebat Paige Bell, makine dairesinde öldürülmüş halde bulundu.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.