Jetgiller gerçek oldu! Uçan araba geliyor

Uçan Araba AirCar, Geleceğe Yol Alıyor

Slovakya merkezli Klein Vision şirketi tarafından geliştirilen uçan araba AirCar, bilimkurgu filmlerindeki hayalleri gerçeğe dönüştürme hedefine hızla ilerliyor. Havada saatte 250 kilometreye varan hızla hareket edebilen AirCar’ın ikinci modeli, önümüzdeki yıl test edilmeye başlanacak ve 2026 yılı itibariyle ticari olarak piyasaya sürülecek.

Günümüzde trafik sıkışıklığıyla boğuşan sürücüler için uçan bir araç konsepti, uzun zamandır ideal bir çözüm olarak görülüyordu. Ancak pek çok fiziksel ve ekonomik engel, bu fikri gerçeğe dönüştürmede büyük zorluklar çıkartıyordu. Klein Vision, bu engelleri aşarak Jetgiller filmlerinde gördüğümüz uçan arabaları hayata geçirme vizyonuyla önemli bir adım attı. Şirketin araba-uçak hibridi ilk modeli, Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) standartlarına uygun olarak Slovak Ulaştırma Otoritesi’nden Hava Ulaşım Sertifikası aldı ve 200’den fazla uçuşla güvenilirliğini kanıtladı.

2026 yılında piyasaya sürülmesi planlanan AirCar, ulaşım sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşatabilir. Trafik sorununa çözüm sunmayı hedefleyen bu yenilikçi araç, bilimkurgu dünyasından günlük hayata geçişin sembolü haline gelmeye aday.

Related Posts

Huawei yeni giyilebilir cihazlarını tanıttı: Watch Fit 4, Watch 5 ve Freebuds 6

Huawei Berlin’de düzenlediği özel bir sunumda kulaklık, tablet ve iki farklı saat modelinden oluşan yeni giyilebilir cihazlarının duyurusunu gerçekleştirdi.

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.