Bosnalı Sırp lider Dodik: ABD ve Macaristan’la kritik mineraller için ortaklık arayıştayız

Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, ABD ve Macaristan İle Stratejik Mineraller Konusunda Ortaklık Arayışında

Bosna Hersek’in Sırp Cumhuriyeti (RS) adı verilen entitesinin Başkanı Milorad Dodik, ABD ve Macaristan ile stratejik mineraller konusunda ortaklık arayışında olduklarını duyurdu.

Dodik, RS Ulusal Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Rusya, Çin ve Macaristan gibi ülkelerle güçlü ilişkilere sahip olduklarını belirtirken, ABD ile de ilişkilerini güçlendirmek istediklerini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin, stratejik mineraller konusunda dost ülkelerle ortaklığa önem verdiğine dikkat çeken Dodik, “RS, ABD ve Macaristan ile stratejik mineraller konusunda ortaklık arayışında. RS’nin lityum, bor, stronsiyum, sodyum ve potasyum gibi kritik minerallerde büyük rezervlere sahip olduğu yapılan araştırmalarla doğrulanıyor.” dedi.

Dodik, bu minerallerin sıradan değil stratejik bir kaynak olduğunu vurgulayarak, “Bu mineraller, dünyada elektrikli araçlar, savunma sistemleri, enerji depolama ve ileri teknolojiler için gerekli kaynaklardır.” şeklinde konuştu. (AA)

Related Posts

Eyyübiye’de Motosiklet Hırsızlarına Operasyon

Şanlıurfa Eyyübiye’de düzenlenen operasyonda 7 şüpheli yakalandı, birçok çalıntı motosiklet ele geçirildi.

Arsenal, Chelsea’den aldı: Noni Madueke!

Arsenal, Chelsea’den İngiliz futbolcu Noni Madueke’yi kadrosuna kattı.

Bursa’da Çiftçilere Mazot Desteği Kartları Dağıtılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mazot desteği almaya hak kazanan yaklaşık 5800 çiftçiye kartlarını 21 Temmuz’da dağıtacak. Bu proje ile çiftçilerin girdi maliyetlerinin azaltılması ve üretimin artırılması hedefleniyor.

Suriye ordusu terör örgütü PKK/YPG’ye karşı: Halep’in doğusuna sevkiyat yaptı

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye güvenlik güçleri, terör örgütü PKK/YPG’nin 15 Temmuz’da Deyr Hafır’da Suriye ordusuyla çatışmasının ardından bölgeye takviye unsurlar göndermesi üzerine tedbir aldı. Bu kapsamda, Suriye güvenlik …

YKS birincileri hangi illerden çıktı? İşte TYT, AYT ve YDT şampiyonları

Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları açıkladı. Gaziantep’ten Ahmet Eren Özyurtseven hem TYT hem de AYT sayısalda birinci oldu. AYT sözel ve eşit ağırlıkta ise birinciliği Bursa’dan Muhammed İsmail Kuşat aldı. YDT Almanca’da Elif Yılmaz, Fransızca’da Arda Eren Kartal, İngilizce’de Mehmet Sarak, Rusça’da Ediz Doğan Karakoç ve Arapça’da ise Abdulvahab Burro birinci oldu.

Kıbrıs zirvesinde New York’tan yine randevu çıktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs konusunda ABD’de yapılan toplantıda seslerini duyurduklarını belirterek, “Egemen eşitliğimiz kabul edilmeden müzakere sürecine geçilmeyecek” ifadesini kullandı. Ankara ise Rum yönetimine tepki gösterdi.