Yeni savunma teknolojisi: Saatte 250 km hıza ulaşabiliyor, kendisi 2 kilo ama 600 kiloyu imha edebiliyor

Fransız Teknoloji Şirketi, Savunma Sanayinde Devrim Yaratacak Gobi Adlı Yenilikçi Drone’u Tanıttı

Fransız teknoloji girişimi Harmattan AI, savunma sanayisinde ezber bozan bir teknoloji olan Gobi adlı yeni drone’u lanse etti. Bu yenilikçi drone, düşman insansız hava araçlarını etkisiz hale getirmek için patlayıcı kullanmak yerine doğrudan çarpma yöntemini tercih ederek bir dakikadan kısa sürede etkisiz hale getirme amacı taşıyor.

focus.de’nin haberine göre, geleneksel savaş başlıkları taşımadığı için ağırlığı sadece iki kilogramın altında olan Gobi, saatte 250 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 5 kilometrelik bir menzil içinde kendisinden yüzlerce kat daha ağır, 600 kilograma kadar olan hedefleri imha edebiliyor.

Yeni Nesil Savunma Teknolojisi

Yakınlık sensörleri sayesinde patlayıcı füzelerden farklı bir yaklaşım sergileyen Gobi, adeta bir “kamikaze” gibi hedefe fiziksel olarak yöneliyor. Kızılötesi takip ve bilgisayarlı görü sistemleriyle donatılan drone, düşman İHA’sının en hassas noktalarını tespit edip, kendini bu noktalara yönlendirerek imha görevini başarıyla tamamlıyor.

Harmattan AI, Gobi’nin ilk modellerinin uçuş testlerinin başarıyla devam ettiğini duyurdu.

Neden Kritik Bir Teknoloji?

Bu tür önleyici İHA’lar, günümüz savaş stratejilerinde kritik bir rol oynuyor. Gobi gibi yenilikçi platformlar, savunma sanayisindeki ilerlemelerin ne kadar hızlı ve derin bir şekilde gerçekleştiğini gözler önüne seriyor.

Artık odak noktası, büyük ve maliyetli patlayıcılar yerine yapay zekâ destekli, hassas ve akıllı sistemlerde. Bu durum, geleceğin güvenlik anlayışını ve çatışma dinamiklerini kaçınılmaz bir şekilde yeniden şekillendiriyor.

Related Posts

Sıfır araç almak için en kötü zaman açıklandı: Özellikle dikkat edilmesi gereken 3 dönem var

Uzmanlar, sıfır araç alımında riskli üç döneme dikkat çekerek, bu dönemlerin tüketiciler için en kötü zamanlar olabileceği uyarısında bulundu.

İnsan gözünden daha hızlı şekilde ışığa adapte olan biyonik sensör geliştirildi

Çin’deki bilim insanları, insan gözünden daha hızlı şekilde ışık değişimlerine uyum sağlayabilen biyonik sensör geliştirdi.

X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı

Son zamanlarda kullanıcıların sıklıkla erişim sorunu yaşadığı sosyal medya platformu X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı.

Susuzluğa karşı bir umut daha

Bilim insanları, dünyanın en acil sorunlarından biri olan temiz içme suyuna erişim için güç kaynağına ihtiyaç duymadan, havadaki nemden su toplayabilen özel bir atmosferik su hasadı cihazı geliştirdi. MIT Laboratuvarı’ndan mühendis Chang Liu’nun …

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Huawei, HarmonyOS 6 sürümünü tanıttı

Huawei yeni HarmonyOS sürümünü tanıttı. HarmonyOS 6.0 yapay zeka destekli özellikleriyle cihazlar arasındaki iletişimi artırıyor.