Adıyaman’da eğitimcilerden çağrı: Ücretsiz okul yemekleri bir hak, lütuf değil

Adıyaman’da Eğitimciler ve STK’lar, Ücretsiz Okul Yemeği İçin Mücadele Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” talebine sürekli kaynak yok gerekçesiyle duyarsız kalırken, Adıyaman’da eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları bu hakkın sağlanması için mücadeleyi büyütüyor.

Ekonomik kriz ve depremin etkisiyle zor günler geçiren çocuklar için Adıyaman’da “Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturuldu. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Çocuk Hakları Merkezi, SES Adıyaman Şubesi, Adıyaman Kent Konseyi, Tarım Orman-Sen Adıyaman Temsilciliği ve Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nin yer aldığı ortak açıklamada, ücretsiz yemek programlarının temel bir hak olduğu vurgulandı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, yapılan sağlık taramalarında çocuklarda yüksek oranda gelişim problemleri tespit edildiğini açıklarken, ücretsiz yemek programlarının yanı sıra Beslenme Genel Müdürlüğü kurulması ve yeterli yemekhane ile merkezi mutfakların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Okul yemeği programları için yeterli bütçe ayrılması, yemekhanelerin oluşturulması, merkezi mutfakların kurulması ve içme suyunun temin edilmesi talepleriyle koalisyon, çocukların beslenme ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu adımların atılmasıyla Adıyaman’daki çocukların sağlıklı bir geleceğe daha iyi adım atabileceği bekleniyor.

Related Posts

CHP’li Murat Bakan’dan Hakan Fidan’ın ‘suikast’ ve ‘zehirlenme’ iddiasına tepki: “Devlet ciddiyetini zedeleyen stratejik bir algı operasyonu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Suikast girişimine de uğradım. Ağır arsenik ve cıva verildi” açıklamasıyla ilgili, “Devlet ciddiyetini zedeleyen stratejik bir algı operasyonu olarak görüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ebru Heper’in acı dolu hikayesi: Bir ay önce bebeğini kaybetmişti

Beylikdüzü’nde yaşanan metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ebru Heper’in (37) acı dolu hikayesi ortaya çıktı. Heper sadece bir ay önce bebeğini, 40 gün önce de kayınpederini kaybetmişti. Ondan geriye acılı eşi Sabri Heper kaldı. Öte yandan Ebru Heper’in ek mesaiye kaldığı için kazanın yaşandığı metrobüse denk geldiği öğrenildi.

Putin’den 3. kez ateşkes ilanı! ‘Görüşmeler İstanbul’da yapılsın’

Putin konuşmasında “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın bir görüşme planladıklarını söyleyerek, “Türkiye barış için çok çabaladı. 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da görüşmelere hemen başlamayı öneriyoruz.” dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin …

Putin, ateşkes açıklaması yaptı, İstanbul’u işaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını önerdi. Putin, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna müzakerelerinin düzenlenmesindeki rolüne dikkat çekerek, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi.

Papa 14. Leo:Yapay zeka insan onurunu, adaleti ve emeği savunmada zorluklar yaratıyor

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, yapay zekanın, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulmasında yeni zorluklar yarattığını belirtti.

Mantar Toplarken Kayalıklardan Düştü

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde mantar toplamak için dağlık alana giden bir vatandaş, kayalıklardan düşerek yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir