Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan “FETÖ” gözaltıları

Ankara’da FETÖ/PDY’ye Maddi Destek Sağlayan 37 Şüpheliden 22’si Gözaltına Alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY’ye maddi destek sağlayan ve finans yapılanmasında yer alan 20’si daha önce kamu görevinden çıkarılmış toplam 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Şüphelilerden 22’sinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü şirketler yapılanması ve bu şirketler aracılığıyla gerçekleştirilen terörizmin finansmanı eylemleriyle ilgili” detaylı çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Daha önceki soruşturmalar kapsamında etkin pişmanlık kapsamında ifade veren örgüt üyeleri, mali analiz raporları ve dijital materyal incelemeleri sonucunda ‘Yusuf/Yusuf Ailesi’ olarak adlandırılan örgüt mensupları ve ailelerinin örgüte maddi destek sağladığı tespit edildi. Bu kapsamda şüphelilerden 20’si daha önce kamu görevinden çıkarılmış olmak üzere toplam 37 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verildi. Şüphelilerden 22’si şu anda yakalanmış olup, kalan şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.”


Günün Öne Çıkan Diğer Haberleri

Related Posts

İşte mağaranın girişi… Gaz maskesi olmadan nasıl soktunuz?

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde yapılan arama-tarama çalışmaları sırasında metan gazından etkilenen 12 asker şehit oldu. Şehit haberlerinin ardından 19 askerin gaz maskesi kullanmadan mağaraya aynı anda girmesi ve gaz maskesi kullanılmaması, ‘ihmal’ sorularını beraberinde getirdi.

Eski AKP’li vekilden skandal paylaşım: Cumhuriyet’e ‘darbe’ dedi

‘Yeliz’ lakabıyla bilinen eski AKP vekili Ahmet Hamdi Çamlı, yaptığı paylaşımda Cumhuriyet’in ilanını ‘darbe’ olarak niteledi. Çamlı’nın Cumhuriyet’i hedef alan skandal paylaşımı büyük tepki çekti.

Tekerlekli sandalyeyle hayata tutundu

Konya’da 7 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle 30 yaşına kadar evden çıkamayan Selvinaz Başoda (50), tekerlekli sandalye sahibi olunca yeniden hayata tutundu. O döneme kadar sadece arkadaşları tarafından dışarı çıkarıldığını ifade eden Başoda, “30 yaşıma kadar da evde hapis hayatı yaşadım. Yıllarca bir odada yaşadım” dedi.

DEM Parti toplanıyor

DEM Parti, son gelişmeleri MYK toplantısında değerlendirecek.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında 26 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda 26 Filistinli yaşamını yitirdi.

CHP’de MYK toplandı

CHP’de Adana, Adıyaman ve Antalya belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.