Avrupa ülkesinde ‘imamlık’ artık resmi meslek

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, Fransa İslam Forumu’nun (FORIF) 2’nci oturumunun kapanışında konuştu.

Retailleau, Fransız devleti ve Müslüman dini temsilcileri arasındaki diyaloğun güven ve sorumluluk prensiplerine dayanması gerektiğini kaydederek “Müslümanların inancının aşırıcı ideolojiler tarafından çarpıtılmasını reddettiğini” dile getirdi.

Devletin, dini kuruluşlara müdahale etmemesi gerektiğini ancak destek sağlayabileceğini dile getiren Retailleau, imamlık mesleğinin Fransa İş Kurumunun resmi meslekler listesine eklendiğini kaydetti.

Retailleau, Fransa’da imamlık mesleği ilk kez tam anlamıyla tanındığı için bu adımın son derece önemli olduğunu ifade ederek, imamlar için resmi bir iş tanımı ile iş sözleşmesi oluşturulduğunu açıkladı.

Bakan Retailleau, geçen yıl ülkede 173 Müslüman karşıtı saldırı gerçekleştiğini aktararak, tüm mağdurların şikayetçi olmaması nedeniyle bu sayının gerçekte daha yüksek olabileceğini vurguladı.

Bu suçlarla mücadele için Müslüman karşıtlığıyla ilgili yeni bir şikayet platformu başlatacaklarını kaydeden Retailleau, hastanelerde ve orduda görev yapan Müslüman din görevlilerinin artık kamu hizmetinin bir parçası olarak resmi olarak tanınacağını belirtti.

Related Posts

Tarım işçilerini taşıyan traktör devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Balıkesir’de tarım işçilerini taşıyan traktörün şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.

Özgür Özel saat vermişti: CHP’nin Sivas mitinginin hazırlıkları tamamlandı

CHP’nin bugün Sivas’ta saat 18.00’de düzenleyeceği ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin son hazırlıkları tamamlandı.

Son Dakika… CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan Vekili adayı belli oldu

Tutuklu Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in yerine bugün Beyoğlu Belediyesi’nde başkan vekili seçilecek. Seçimler öncesinde CHP grubunun vekil adayı Av. Sefer Karaahmetoğlu oldu.

Putin, barış için şartını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın durması için Ukrayna’nın Donbas’ın bölgesinin tamamından çekilmesini, NATO’ya katılma talebinden vazgeçerek tarafsız kalmasını ve Batılı ülkelerden askeri birliklerini ülkeye almamasını talep etti.

Kars’ta operasyon: İranlı kuryenin makatından uyuşturucu çıktı

Kars’ta İran uyruklu uyuşturucu kuryesi, makatına sakladığı 7 parça uyuşturucu ile yakalandı. Kurye, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Japon fenomen Yoshi Enomoto ülkesine dönüyor: “7 yılım boşa gitti”

Yüksek lisans eğitimi için İstanbul’a gelen sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto, 7 yılın ardından oturum izni verilmediği için ülkesine geri dönüyor.