Bakan Ersoy’dan CHP’li Salıcı’nın iddialarına cevap!

Bakan Ersoy’dan Asılsız İddialara Yanıt: Halkı Bilgilendirme Gereği Doğdu

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son günlerde çeşitli çevreler tarafından ortaya atılan asılsız iddiaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirterek, konu hakkında doğru bilgilendirme yapma gerekliliğini vurguladı.

Bakanlık olarak faaliyetlerin şeffaf ve kamu yararını gözeterek yürütüldüğünü vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:

“Buna rağmen, mesnetsiz iddialarla kamuoyu yanıltılmakta, çarpıtılmış bilgilerle algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu tür iddialara karşı gerekli hukuki süreçler titizlikle yürütülecek ve doğru bilgilendirme adına şeffaf bir şekilde devam edilecektir.”

Bakan Ersoy, açıklamasında Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya da yer verdi.

Bakanlık açıklamasında, CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın sosyal medya hesabından yaptığı iddiaların gerçeği yansıtmadığı, söz konusu arazi tahsis kararının 1997’de alındığı bilgisine yer verildi.

Arazi tahsisinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Aksu Enternasyonel Otelcilik ve Kundu Enternasyonel Otelcilik adına yapıldığı, daha sonra devredilerek farklı firmalara tahsis edildiği ifade edilerek, detaylarıyla açıklama yapıldı.

Geçerli düzenlemelere göre, 250 oda altındaki tesisler için ÇED raporu gerekmediği belirtilen açıklamada, şu açıklamalara yer verildi:

“Projenin 240 odalı olması nedeniyle zaten ÇED raporu gerekli değildir. Milletvekilinin iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Uygulama İmar Planı da onaylanmış ve yürürlüktedir.”

Related Posts

Endonezya’da feci kaza: Anaokulu öğretmenleri öldü

Endonezya’nın Orta Java bölgesinde bir kamyonun çarptığı minibüsteki 11 anaokulu öğretmeninin hayatını kaybettiği bildirildi.

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

Başından vurulan Hilal’in katiline ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır’da, dini nikahla birlikte yaşadığı Hilal Kar’ı (33) ayrıldıktan 1 yıl sonra tabanca ile başından vurarak öldüren Mehmet Demirhan, ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

Türkiye’de basın artık daha özgür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Anadolu Medya Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bugün 2002 öncesine göre daha özgür, daha zengin, daha mümbit bir medya ekosistemine sahip olduğunu vurguladı.

HSK üyeliği için adaylar belli oldu: 3 katı aday belirlendi

TBMM Genel Kurulu’nun gelecek haftalarda seçeceği 5 HSK üyesi için adaylar belirlendi. Karma Komisyon seçilecek 5 üyenin üç katı adayı belirledi.