Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Bakan Göktaş: Yaşlılara Yönelik Yeni Hizmet Modelleri İle Destek Oluyoruz

Türkiye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yaşlılara yönelik yaş dostu hizmet modellerini genişleterek hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Göktaş, aile odaklı bakımı destekleyen ‘Bütünleşik Bakım Modeli’ ile yaşlının ihtiyaçlarına yönelik çeşitli hizmetler sunduklarını açıkladı.

‘Evde Bakım Desteği’ne önem verdiklerini vurgulayan Göktaş, kuşaklar arası dayanışmayı desteklediklerini ve yaşlı bireylerin aileleri yanında bakım hizmeti almasını sağladıklarını dile getirdi. Şu anda 123 bin 463 yaşlı bireyin Evde Bakım Yardımı’ndan faydalandığını belirten Bakan, ayrıca psikososyal rehabilitasyon, gündüz bakım ve evde destek hizmetlerinin sunulduğu 41 Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi’nin yaşlılara hizmet verdiğini ifade etti.

Bakan Göktaş, 2016 yılında başlatılan YADES programıyla da 65 yaş üstü yaşlılara destek verdiklerini hatırlattı. YADES kapsamında yaşlılara evde bakıma destek, psikososyal destek, kültürel faaliyetler ve manevi destek gibi hizmetler sunulduğunu belirten Göktaş, bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladıklarını ve 28 ilde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlıya ulaştıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, YADES programını ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmalarının devam edeceğini ve yeni projelere destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Related Posts

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

5 milyon TL’nin 1 aylık getirisi rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz artışı sonrası bankalar, mevduat faizlerinde rekabeti yeniden kızıştırdı. Özellikle yüklü birikimi olanlar için bankaların sunduğu yüksek faiz oranları dikkat çekerken, 5 milyon TL’nin 1 aylık vade sonunda sağlayacağı kazanç adeta uçuşa geçti.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir