Bakan Yerlikaya duyurdu… Hız ihlalinde binlerce sürücüye ceza!

Bakan Yerlikaya, Trafik Denetimlerinde Son Durumu Paylaştı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2025 yılının ilk 20 gününde Emniyet ve Jandarma Trafik ekipleri tarafından hız ihlaliyle ilgili toplam 296 bin 866 adet işlem yapıldığını duyurdu. Ayrıca Elektronik Denetleme Sistemlerinden (EDS) de 289 bin 334 adet işlem gerçekleştirildi. Aynı dönemde Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 16-23 Ocak 2025 tarihleri arasında 2 milyon 200 bin 922 araç denetlendi.

Bakan Yerlikaya, açıklamasının devamında, Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 79 sürücüye işlem yapıldığını belirtti. Hız ihlali yapan 151 bin 321, periyodik muayenesi yaptırmamış 31 bin 479, emniyet kemeri kullanmayan 33 bin 644, sürücü belgesiz araç kullanan 16 bin 12 ve toplamda 551 bin 855 araç/sürücüye işlem uygulandığını ifade etti.

Detaylı bilgi için Bakan Yerlikaya’nın paylaşımına buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.

Son Dakika… Erdoğan ile Bahçeli arasında Saray’da sürpriz buluşma

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Saray’da kabul etti.

Avcılar’da kavgayı ayırması için motosikletliyi durdurdu

Avcılar’da iki mahallede çıkan kavgalar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Ispartakule’de otomobilden inerek kavga eden iki kişinin yanındaki kadın kavgayı ayıramayınca yoldan geçen motosikletlileri durdurarak yardım istedi.

‘Milyarderlerin Arka Bahçesi’nde doğum günü cinayeti

Bahamalar’da “Milyarderlerin Arka Bahçesi” olarak anılan Harbour Adası açıklarında demirli süper yatta çalışan 20 yaşındaki mürettebat Paige Bell, makine dairesinde öldürülmüş halde bulundu.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.