Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, yüzde 86 oyla yeniden seçildi

Belarus Halkı, Devlet Başkanlığı Seçimlerinde Lukaşenko’yu Tercih Etti

Belarus Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Igor Karpenko’nun açıklamalarına göre, oy kullanan seçmenlerin yüzde 86,82’si mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu tercih etti.

Belarus Liberal Demokratik Partisi lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 2,02, Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sirankov yüzde 3,21, eski milletvekili Anna Kanapatskaya yüzde 1,86 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak yüzde 1,74 oy aldı. Seçmenlerin yüzde 3,6’sı ise herhangi bir adaya oy vermedi. Seçimlere katılım oranı ise yaklaşık yüzde 85,7 olarak açıklandı.

Olayların Gelişimi

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, pazar günü oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada protesto beklemediğini belirtmişti.

Ülkede 9 Ağustos 2020’de gerçekleşen bir önceki devlet başkanlığı seçimlerinde Lukaşenko altıncı dönem için seçilmiş ve resmi sonuçlara göre yüzde 80 oy almıştı. Lukaşenko’nun en yakın rakibi Svetlana Tikhanovskaya ise yüzde 10 oy almıştı. Seçimin ardından muhalifler, Tikhanovskaya’nın oylarının çalındığını iddia etmiş ve ülkede uzun süren protesto gösterileri yaşanmıştı.

(İHA)

Related Posts

Sultanbeyli’de Yokuşta Tır Kazası

Sultanbeyli’de yokuşta kayarak park halindeki araçlara çarpan tır, 5 araca hasar verdi.

Bayırköy Belediye Başkanı Dilsiz, Düğün ve Sünnet Törenlerine Katıldı

Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, Meclis üyeleriyle birlikte bölgede düzenlenen düğün, sünnet ve nişan törenlerine katılarak genç çiftlere mutluluk dileğinde bulundu ve aileleri tebrik etti.

Trafik Kazası Sonrası Kavga: Polis Müdahale Etti

Etimesgut’ta trafik kazası sonrası çıkan kavgaya polis havaya ateş açarak müdahale etti.

Sıcak havalardan bunalanlar yer altı şehirlerine akın etti

Hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıktığı Nevşehir’de; turistler serinliğin ve tarihin buluştuğu yer altı şehirlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Eski Besni Belediye Başkanı hakkında soruşturma izni

Depremde yıkılan Arı Apartmanı soruşturmasında eski Besni Belediye Başkanı Tuğsuz ve 2 kamu görevlisine soruşturma izni verildi.

Gençlere Yönelik Önemli Mesajlar

Kılıç, gençlerin üniversite hayatını en iyi şekilde değerlendirmelerini ve tecrübe kazanmalarını vurguladı.