Bilgisayar ve telefon kullanımına dikkat

Bilgisayar ve Telefon Kullanımına Dikkat!

Bursa (İGFA) – Son yıllarda, özellikle Karpal Tünel sendromu ve tendinit gibi rahatsızlıkların arttığına dikkat çeken Op. Dr. Özgür Oktay Nar, klavye, fare ve telefon kullanımı sırasında yapılan tekrarlayan hareketlerin el ve bilek kaslarında aşırı yüklenmelere neden olduğunu belirtiyor.

Dr. Nar, bu durumun tendonlarda mikropsuz iltihaplanmaya ve sinir sıkışmalarına yol açabileceğini vurgulayarak, uzun vadede tedavi edilmeyen sorunların günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Hangi Belirtilere Dikkat Edilmeli?

Karpal tünel sendromunun el bileğinde sık görülen bir rahatsızlık olduğunu belirten Dr. Nar, el ve bilekteki ağrılar, parmaklarda uyuşma, karıncalanma ve gece artan şikayetler gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, dirseklerin uzun süre bükülü pozisyonda kalmasının Kübital Tünel sendromuna yol açabileceğini ifade eden Dr. Nar, ön kolda ağrı ve serçe parmakta uyuşma gibi belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Sağlıklı Çalışma Alışkanlıkları

Rahatsızlıkların önlenmesi için ergonomik çalışma düzeninin önemine değinen Dr. Nar, çalışma ortamında doğru oturma pozisyonunun sağlanması, klavye ve fare kullanımında bileklerin nötr pozisyonda tutulması, 30-40 dakikada bir mola verilerek el ve bileklerin dinlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden uzmana başvurmanın önemine değinen Dr. Nar, bu şekilde tedavi sürecinin kolaylaşacağını ve uzun vadeli sorunların önüne geçilebileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Dr. Burak Çağrı Aksu: Kasık bölgesinde hissedilen ağrının nedeni kalça sorunları olabilir

Dr. Burak Çağrı Aksu: Kasık bölgesinde hissedilen ağrının nedeni kalça sorunları olabilir

TTB’den kenevir kullanımıyla ilgili uyarı: Halk sağlığını tehdit ettiği belirtildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), TBMM’de görüşülen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında gündeme gelen kenevir maddesiyle ilgili açıklama yaptı. TTB, kenevirin tıbbi kullanım dışındaki alanlarda serbestleştirilmesinin halk sağlığı açısından risk taşıdığı uyarısında bulunarak, düzenlemenin tekliften çıkarılması gerektiğini belirtti.

Havuzdan göze tehlike! Yaz aylarında en sık görülen göz enfeksiyonuna dikkat

Hijyenik olmayan havuzların göz enfeksiyonlarına neden olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Op. Dr. Sibel Zorlu Öztürk, “Havuz suyunun temizliği hakkında görsel ve çevresel bulgular fikir verebilir. Suyun berrak olmaması, havuz kenarları ve merdivenlerin kaygan, yosunlu, sararmış olması, yoğun klor kokusu kirli suyla etkileşime giren artık maddelerden kaynaklanır. Bunlar hijyenin yetersiz olduğunu gösterir. Havuzlarda kullanılan klorlu suyun göz yüzeyinde tahriş, alerjik reaksiyonlar, kornea hasarı riski, enfeksiyonlara zemin hazırlama gibi göze zararları olabilir” dedi.

Sağlık Bakanlığından güvenli tatil için plajlara yakın takip

Sağlık Bakanlığı, plajlar ile göl ve deniz kıyılarında su kalitesini izlemek amacıyla 35 ilde 1700’e yakın noktada düzenli numune alarak mikrobiyolojik analiz yapıyor.

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Havuzlardaki hijyen eksikliği sağlık sorunlarına neden oluyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, klorlaması yetersiz havuzların özellikle çocuklar ve hassas gruplar için ciddi risk taşıdığını belirtti.