Bodrum’da dilenci ve seyyar satıcılara 478 bin TL ceza

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2025 Yılında Dilenciler ve Seyyar Satıcılara 478 Bin TL Cezai İşlem Uyguladı

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılında dilenciler, seyyar satıcılar ve hurdacılara yönelik yaptığı 162 denetim sonucunda toplam 478 bin 386 TL tutarında cezai işlem uyguladı.

Zabıta ekipleri, özellikle tatil sezonunda yoğunluk yaşanan bölgelerde denetimlerini artırarak dilenci ve izinsiz satış yapan seyyar satıcılara etkin müdahalelerde bulunuyor. Denetimlerin yanı sıra yerli ve yabancı tatilcilere yönelik bilgilendirme amaçlı broşür ve afiş dağıtımları da gerçekleştiriliyor.

Türkçe ve İngilizce Uyarı Afişi Hazırlandı

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan broşür ve asılan afişlerde, “Değerli misafirlerimiz, dilencilere para yardımında bulunmak, kent asayişini bozmaya yönelik sorunların artmasına ve çocuk istismarına neden olabilmektedir. Dilencilere itibar etmemenizi rica eder, Bodrum tatilinizi unutulmaz kılmak adına yerel yardım kuruluşlarına bağışta bulunabileceğinizi önemle hatırlatırız. İyi tatiller.”

Denetimler Sonucunda Cezai İşlem Uygulanıyor

Denetimler sonucunda, izinsiz satış yapan seyyar satıcıların ürünlerine el konuluyor ve Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanıyor. Aynı şekilde dilencilere de cezai yaptırımlar uygulanmakta, gerekli uyarılar yapılarak bulundukları alanlardan uzaklaştırılıyorlar. Mahalle aralarında faaliyet gösteren hurdacılara yönelik denetimler de sürüyor; izinsiz çalışan hurdacılara cezai işlem uygulanarak ilçe dışına çıkarılıyor.

2025 Yılı İçerisinde Toplam 162 İşlem Gerçekleştirildi

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılı içerisinde her üç konuyla ilgili toplam 162 işlem gerçekleştirdi. Bu işlemler sonucunda 478 bin 386 lira tutarında cezai işlem uygulandı. Yetkililer, dilenci ve seyyar satıcılara yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceğini vurguladı. Tatilcileri ve vatandaşları dilencilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran ekipler, seyyar satıcılardan alışveriş yapılmaması gerektiğini hatırlattı.

Related Posts

Türk-İş yoksulluk sınırını açıkladı: 85 bin TL’yi aştı

Türk-İş verilerine göre haziran ayında açlık sınırı 26 bin 115 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 85 bin 65 TL’ye yükseldi.

Ankara’da ulaşımda aktarma ücreti kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), EGO Genel Müdürlüğüne bağlı metro istasyonları ile otobüs ring hatları arasında yapılacak ilk aktarmaların ücretsiz olacağını bildirdi.

Ulaştırmayla 1 trilyon dolar ‘itici güç!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde ulaştırma ve haberleşme altyapısına 300 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve bunun üretime etkisinin 1 trilyon doları aştığını dile getirerek, “Ulaştırma yatırımları ekonomimizin itici gücü haline geldi” dedi.

Belçika’da enflasyon gözünü zirveye dikti

Belçika Federal Planlama Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, ülkenin yıllık enflasyon oranı Haziran 2025’te bir önceki aya göre %2,01’den %2,15’e çıktı. Bu artışta, gıda ve alkolsüz içeceklerdeki %3,35’lik, alkollü içecekler ve tütündeki %6,04 …

İşsizlik de istihdam da azaldı: Macaristan’da ekonomik paradoks

Macaristan ekonomisinden gelen son verilere göre, ülkenin işsizlik oranı mart-mayıs 2025 döneminde %4,3 olarak kaydedildi. Bu oran, geçen yılın aynı dönemindeki %4,4 seviyesine göre küçük bir iyileşme gösteriyor. Ulusal İstatistik Ofisi tarafından …

Antalya’da ‘Euro’ üzerinden mesai saatli tuvalet ücreti

Daha önce şezlong fiyatıyla gündeme gelen Antalya Kaleiçi Yat Limanı’nda bu defa tuvalet ücreti gündeme geldi. Plajın hemen yanındaki tuvaletlerde kullanım ücreti 1 Euro olarak belirlenirken, Türk vatandaşları 30 TL, yabancı turistler ise 1 Euro ödeme yapıyor. Tuvalete mesai ücretleri ise 08.00-22.00 olarak belirlendi.