Bosnalı Sırp lider Dodik: ABD ve Macaristan’la kritik mineraller için ortaklık arayıştayız

Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, ABD ve Macaristan İle Stratejik Mineraller Konusunda Ortaklık Arayışında

Bosna Hersek’in Sırp Cumhuriyeti (RS) adı verilen entitesinin Başkanı Milorad Dodik, ABD ve Macaristan ile stratejik mineraller konusunda ortaklık arayışında olduklarını duyurdu.

Dodik, RS Ulusal Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Rusya, Çin ve Macaristan gibi ülkelerle güçlü ilişkilere sahip olduklarını belirtirken, ABD ile de ilişkilerini güçlendirmek istediklerini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin, stratejik mineraller konusunda dost ülkelerle ortaklığa önem verdiğine dikkat çeken Dodik, “RS, ABD ve Macaristan ile stratejik mineraller konusunda ortaklık arayışında. RS’nin lityum, bor, stronsiyum, sodyum ve potasyum gibi kritik minerallerde büyük rezervlere sahip olduğu yapılan araştırmalarla doğrulanıyor.” dedi.

Dodik, bu minerallerin sıradan değil stratejik bir kaynak olduğunu vurgulayarak, “Bu mineraller, dünyada elektrikli araçlar, savunma sistemleri, enerji depolama ve ileri teknolojiler için gerekli kaynaklardır.” şeklinde konuştu. (AA)

Related Posts

Dürziler Türkiye’nin kapısını çaldı

Lübnan’daki Dürzilerin lideri Şeyh Sami Ebi el-Muna, Suriye’nin güneyindeki Süveyde ilinde pazar gününden bu yana süren çatışmaların sona erdirilmesi için Türkiye ve Arap ülkelerinin rolünün acilen devreye girmesi çağrısında bulundu.

Balıkesir’de Tır Kazası: Maddi Hasar

Susurluk-Balıkesir yolunda tırın devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi. Yaralanan yok.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

Aleyna Tilki’den Tomorrow Land’de konser

Türk pop müziğinin genç yıldızı Aleyna Tilki, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland’de binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Trabzon’da Otomobil Yandı

Seyir halindeki otomobilin motor kısmında yangın çıktı, araç kullanılamaz hale geldi.