Çiftçilere 985 milyon 870 bin lira tarımsal destekleme ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, 985 milyon 870 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılmasına başlandığı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Hububat desteği 685 milyon 367 bin 212 lira, kırsal kalkınma yatırımları desteği; 199 milyon 143 bin 369 lira ve hayvan hastalıkları tazminatı desteği; 101 milyon 359 bin 962 lira olmak üzere toplam 985 milyon 870 bin lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” denildi.

Açıklamada ayrıca, hububat desteğinin Burdur, Çankırı, Elazığ, Hakkari, İstanbul, İzmir, Karabük, Kilis, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Yalova ve Zonguldak’ta buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ürünleri için ödeneceği kaydedildi. (DHA)

 

Related Posts

İstanbul’da nikah ücretleri 16 bin TL’ye çıktı

Ekonomik şartlar evlenme planı yapan çiftleri düşündürürken, ortalama bir düğünün masraflarının bir milyona kadar çıktığı şartlarda evlenmek bir hayli pahalı. Düğünlerin yoğunlukta yapıldığı yaz ayları geldi. Evlilik planı yapanlar erken …

Müşteri bilgilerini çaldıran Adidas’tan detaylı açıklama geldi

Alman spor giyim devi Adidas, güvenlik ihlali sebebiyle müşterilerinin iletişim bilgilerinin çalındığını açıkladı. Müşterilerin kredi kartı ya da şifre bilgilerinin etkilenmediği belirtilirken etkilenen kullanıcılar bilgilendirildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İSPARK otoparkları yeniden açıldı

Yangın ve deprem güvenliği çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapatılan İSPARK otoparkları, alınan tedbirler ve yapılan iyileştirmeler sonrasında yeniden açıldı.

CHP’den ekonomi yönetimine enflasyon tepkisi: ‘Ekonomi tam anlamıyla çıkmazda’

CHP’li Gökan Zeybek, ekonomi yönetimine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Zeybek, vatandaşların her geçen gün daha fazla borçlandığını ve geçim şartlarının giderek zorlaştığını söyledi. Gençlerin ve emeklilerin ekonomik baskı altında yaşadığını vurguladı.

5 milyon kişiye tapu verilecek: 2B arazileri düzenlemesinde 3 ay detayı

2B arazileri için beklenen müjde geldi! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamasına göre 5 milyon kişi tapusuna kavuşacak. İstanbul’un Beykoz, Şile ve Çatalca ilçeleri başta olmak üzere birçok ildeki 2B arazilerle ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, 2B arazisi nedir, kimler tapu alabilecek?

Morgan Stanley, Çin için büyüme tahminlerini yükseltti

Morgan Stanley, Çin için büyüme tahminlerini yükseltti