Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugünkü başarı, gençlere umutsuzluk aşılayan zihniyete indirilmiş ağır bir darbedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 6a Uydusunu Devreye Aldı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 6a uydusunun devreye alınması töreninde önemli açıklamalarda bulundu. “Yapamayız’ diyenlere inat, ‘Biz yaparız, hatta daha iyisini yaparız’ dedik” diyen Erdoğan, Türkiye’nin yerli ve milli haberleşme uydusu olan Türksat 6a’nın 9 Temmuz 2024’te uzaya fırlatıldığını hatırlattı. Türksat 6a’nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Türksat’ın işlettiği haberleşme uydularının sayısının 6’ya yükseldiğini belirtti.

Türksat 6a’nın Önemi

Türksat 6a’nın en az 15 yıl hizmet vereceğini vurgulayan Erdoğan, yer sabit özelliği taşıyan uydunun geniş kapsamda televizyon yayıncılığı ve acil durum haberleşmesi hizmetleri sunacağını açıkladı. Ayrıca, Türksat 6a’nın kesintisiz televizyon yayıncılığı açısından kritik önem taşıdığını belirten Erdoğan, Türksat 6a’nın Türkiye’nin haberleşme alanındaki yerini güçlendireceğini vurguladı.

Türkiye’nin Uydu Teknolojisi Yükselişi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 6a’nın Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji üretme hedefine önemli bir katkı sağladığını belirtti. Geliştirilen teknolojiler sayesinde Türkiye’nin haberleşme uydusu üretebilen 11 ülkeden biri konumuna yükseldiğini ifade eden Erdoğan, Türksat uydularının dünya çapında hizmet alanının 5 milyara ulaşacağını açıkladı.

Türkiye’nin Küresel Arenadaki Yeri

Erdoğan, Türkiye’nin güvenlik ve iletişim açısından stratejik öneme sahip olan yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6a ile küresel arenadaki konumunu güçlendirdiğini belirtti. Türkiye’nin teknoloji transferi ve yerlileştirme çalışmalarıyla uluslararası alanda rekabet edebilir hale geldiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin gelecekteki uzay projelerinde de önemli rol oynayacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Related Posts

X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı

Son zamanlarda kullanıcıların sıklıkla erişim sorunu yaşadığı sosyal medya platformu X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı.

Susuzluğa karşı bir umut daha

Bilim insanları, dünyanın en acil sorunlarından biri olan temiz içme suyuna erişim için güç kaynağına ihtiyaç duymadan, havadaki nemden su toplayabilen özel bir atmosferik su hasadı cihazı geliştirdi. MIT Laboratuvarı’ndan mühendis Chang Liu’nun …

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Huawei, HarmonyOS 6 sürümünü tanıttı

Huawei yeni HarmonyOS sürümünü tanıttı. HarmonyOS 6.0 yapay zeka destekli özellikleriyle cihazlar arasındaki iletişimi artırıyor.

İş uygulamalarını yapay zeka ve veriyle destekleyen SAP BTP üzerindeki yeni çözüm tanıtıldı

İstanbul’da gerçekleştirilen SAP BTP Summit’te, SAP’nin yapay zeka destekli iş uygulamalarını ve süreçlerini oluşturmak, entegre etmek, otomatikleştirmek ve genişletmek için geliştirilmiş platformu BTP (Business Technology Platform) üzerindeki …

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.