‘Devletime yakışır bir Harbiyeliyim’

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çatarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla subay andı okuyan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen beş teğmenden Ebru Eroğlu, orduya geri dönmek için dava açtı.

Dilekçede savunmasına da yer verilen Eroğlu, şunları söyledi: “Harbiye’ye 1. girdim, 1. bitirdim. Kayakta, koşuda, atışta 1. oldum, dalgıç sertifikası aldım. Erkeklerin katıldığı komando kursunu 58. bitirdim. Bakanlık beni başarılarımdan dolayı İtalya’daki silahlı çatışma yarışmasına gönderdi. Devletime yakışır bir Harbiye’li olmaya çalıştım. TSK’ya derinden bağlıyım. Disiplinsizlik kastım olamaz.’

TÖREN BİTİMİNDE YAŞANDI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve 11 avukat tarafından hazırlanan dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

– Disiplin soruşturmasına konu eylem, tören bitimi sonrası yaşanmıştır. Tören sonrası teğmenler, Kara Harp Okulu’nun emir ve komutasından çıkıp, mehil müddet iznindedir. Subay andının içeriğinin herhangi bir olumsuzluk içermediği, metnin içeriği ile ilgili bir sorun bulunmadığı idare tarafından da vurgulanmıştır. 2022’ye kadar törenlerde okunan ve bazı resmi törenlerde okunmaya devam eden subay andının, törenden sonra subaylık hayatlarının ilk gününde topluca okunması nasıl olur da devletin veya TSK’nın itibarına zarar verebilir?

ATATÜRK ORTAK DEĞERİMİZ

– YDK kararının çoğunluk oyu gerekçesinde, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözü bir disiplinsizlik değildir. Büyük önder Atatürk milletimiz ve devletimizin ortak değeridir, tartışılamaz” denilmektedir.

– 1995’ten 2023’e kadar resmi törende okunan subaylık andı toplumda karşıtlık yaratmamış ise bu olayda tören sonrası okunması neden karşıtlık yaratmıştır. Bu yemin metni törende okunmuş olsa, bir karşıtlık tartışması olacak mıydı?

– Toplumun çok büyük kısmına göre (kamuoyu yoklamaları yüzde 90 civarında) teğmenlerin eylemi nedeniyle devletin ve TSK’nın itibarının zedelenmediği apaçık ortadadır.

Related Posts

Deniz bisikleti yaparken kaybolan baba ve oğuldan acı haber

Almanya’nın Garmisch-Partenkirchen bölgesindeki Eibsee Gölü’nde, 5 Temmuz günü kaybolan 33 yaşındaki baba ile 6 yaşındaki oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Yedi gün süren yoğun arama çalışmalarına 70’ten fazla görevli, polis dalgıçları, helikopterler …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Konya’da sokak ortasında kanlı infaz: 2 ölü

Konya’da sokak ortasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Oktay Saral’a destek veren eski vekilden geri adım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik eleştirileri AKP içinde tartışma yarattı. Eski milletvekili Selim Gültekin, Saral’a tepki gösterdi. Saral’a sosyal medyada destek veren AKP’li eski vekil Mehmet Metiner ise paylaşımını sildi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.