Donald Trump’ın vergi kesintilerini içeren tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi

Amerika Senatosu, zenginlere fayda sağlayacağı öne sürülen trilyon dolarlık yasa tasarısını onayladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın övdüğü ve daha çok zenginlere yarar sağlayacağı iddia edilen trilyon dolarlık yasa tasarısı, Amerika Senatosu’nda kabul edildi.

Amerika Senatosu’nda 53 Cumhuriyetçi, 45 Demokrat ve 2 bağımsız üyenin yer aldığı oturumda, 48’e karşı 51 oyla tasarı onaylandı. Bu oylamada Maine Senatörü Susan Collins ve Kentucky Senatörü Rand Paul, tasarıya karşı çıkan Cumhuriyetçi senatörler arasındaydı.

New York’tan Senato Demokrat lideri Chuck Schumer, “Trump’ın politikaları felaket getiriyor” diyerek Cumhuriyetçi partiyi, vergi kesintilerinin zenginlere aşırı oranda fayda sağladığı iddiasıyla suçladı.

Cumhuriyetçiler ise Trump’ın vergi kesintisi çalışmalarının çoğunun Amerikan ailelerinin vergi yükünü azaltmayı amaçladığını savundu.

Yasa Tasarısı Temsilciler Meclisi’ne Gidecek

Amerika Senatosu’nda onaylanan yasa tasarısı paketi, aynı zamanda Trump’ın sınırdışı politikalarını desteklemek amacıyla 175 milyar dolarlık bir kaynak ayırmayı ve Pentagon’a ek olarak 175 milyar dolar bütçe sağlamayı içeriyor.

Yasa tasarısı şimdi Temsilciler Meclisi’ne gönderilecek.

Tasarının gelecek hafta oylandığı bildiriliyor.

Trump’ın önerdiği vergi kesintilerinin analiz edildiği Urban-Brookings Vergi Politikası Merkezi’ne göre, söz konusu tasarının yasalaşması durumunda, 2027’de tüm vergi kesintilerinden yararlanacak kesimin yaklaşık %45’inin yılda 450.000 dolar veya daha fazla kazanan zengin kesim olacağı öngörülüyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Konya’da sokak ortasında kanlı infaz: 2 ölü

Konya’da sokak ortasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Oktay Saral’a destek veren eski vekilden geri adım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik eleştirileri AKP içinde tartışma yarattı. Eski milletvekili Selim Gültekin, Saral’a tepki gösterdi. Saral’a sosyal medyada destek veren AKP’li eski vekil Mehmet Metiner ise paylaşımını sildi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.