Ege’li Balıkçılar Sezonun Bereketinden Memnun

Ege Bölgesinde Balıkçılar için Bereketli Bir Sezon Yaşanıyor

Av yasağına sayılı günler kala Ege’deki balıkçılar, bu sezonun favorisi olan palamut ve hamsi avlarıyla meşgul. İzmir Ticaret Odası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, balıkçıların bu yıl palamut ve hamsi avında oldukça başarılı olduklarını ve geçen yıla göre daha fazla balık yakalayarak sezonu kapatacaklarını belirtti.

Denizlerde 1 Eylül’de başlayan av sezonu 15 Nisan’da sona erecek. Av yasağına az bir süre kala İzmirli balıkçılar, büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Elde edilen balıklar, Buca ilçesinde bulunan Su Ürünleri Hali’nde satışa sunuluyor ve Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılıyor. Bu sezonun favorileri palamut ve hamsi olurken, balıkçılar daha fazla balık yakalayarak geçen yıla göre daha bereketli bir sezon geçirecekler.

“Hava Koşulları Balıkçılığı Etkiledi”

Geçen Eylül ayından itibaren başarılı bir sezon geçirdiklerini söyleyen İzmir Ticaret Odası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, “Karadeniz’de uzun bir süre sonra palamut avı oldukça verimli geçti. Ardından hamsi, çinekop ve lüfer balıkları geldi. Ancak bu bolluk yılbaşına kadar devam etti. Yılbaşından sonra Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilaj sorunu balıkçılığı etkiledi. Sonrasında balık avcılığı Ege Denizi’ne yoğunlaştı. Ancak iklim değişikliği ve hava koşulları balıkçılığı olumsuz etkiledi ve balıkçılar yaklaşık 15 gün önce sezonu kapatmak zorunda kaldı” diye konuştu.

“Fiyatlar Uygun Seviyede”

Bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yıla göre daha bol bir sezon yaşandığını belirten Çakan, “Açığı kapattık. Bu sezon Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu’da balık tüketiminin arttığını gördük. Yılbaşına kadar fiyatlar oldukça uygun seviyedeydi. Ancak yılbaşından sonra çeşitli sebeplerden dolayı fiyatlar bir miktar yükseldi. Balıkçılıkta ve ihracatta bu yıl en iyi sezonumuzu yaşadık. İhracat rakamı 2 milyar doları aştı. Geçen yıla göre yaklaşık 300-400 milyon dolar daha fazla ihracat yapıldı. Önümüzdeki sezon için hedefimiz bu rakamı 2.5 milyar dolara çıkarmak” şeklinde konuştu.

Balıkçı Mehmet İnce, “Hava koşulları balıkçılığı biraz etkiledi. Ancak Karadeniz’de güzel hamsi avı oldu. Balık, et ve tavuğa kıyasla daha uygun fiyatlı. Yeni sezona umutla bakıyoruz” dedi.

Ekim ve ekim aylarında balıkların daha uygun fiyatlarla satıldığını belirten bir diğer balıkçı Abdullah Sağlam, “Mart aylarına doğru fiyatlar yükseliyor. Son günlerimiz yaklaşıyor. Sardalya ve hamsi sezonumuz önümüzde. Havalar soğumaya başladıkça balık bolluğu artıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Av yasağının 31 Ağustos’ta sona ereceğini hatırlatalım.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MEHMET PAMUK – Ekonomi

Related Posts

Teşvik sistemi yat imalatını ne kadar destekliyor?

Mevzuat bir yandan sektörün kıymetini bilir ve özel uygulamalar tanımlarken; diğer yandan sektör için en kritik destek unsurundan yararlanılmasını büyük ölçüde engellemektedir

Türk lirası mayısta değer kaybetti

Merkez Bankası verilerine göre, Türk lirasının reel değeri mayıs ayında TÜFE bazında 1,19 puan düşerek 69,97’ye indi. Bu, TL’nin yabancı paralar karşısında alım gücünün azaldığını gösteriyor.

AJet’in Suriye uçuşları başladı!

AJet, Suriye’nin Şam kentine ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul’da endeks rekor seviyeye tırmandı

Borsa İstanbul’da yatırımcıların yüzü bir kez daha güldü. BIST 100 endeksi günü 131,84 puanlık artışla 10.080,35 puandan kapatarak 10 bin seviyesini geride bıraktı. Gün içinde 9.940,37 ile 10.137,36 puan arasında hareket eden endeks, önceki kapanışa …

Türk-İş yoksulluk sınırını açıkladı: 85 bin TL’yi aştı

Türk-İş verilerine göre haziran ayında açlık sınırı 26 bin 115 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 85 bin 65 TL’ye yükseldi.

Ankara’da ulaşımda aktarma ücreti kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), EGO Genel Müdürlüğüne bağlı metro istasyonları ile otobüs ring hatları arasında yapılacak ilk aktarmaların ücretsiz olacağını bildirdi.