Emekliler, simit ve su ile sofra kurdu: Emekliyi paspas gibi ezdiniz, yeter artık!

Emekliler Kartal Sahil Meydanı’nda İsyan Etti: “Yeter Artık!”

Emekliler, Kartal Sahil Meydanı’nda bir araya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi. Birleşik Emekliler Sendikası’nın öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, emeklilerin sesi yükseldi. Eylem öncesi kurulan temsili emekli sofrasında bulunan bir emekli, 28 yıl boyunca vergi ödediğini ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak istediğini belirtti. Çocuklarına yetişemediğini ve geleceklerini sağlayamadığını ifade eden emekli, “Yeter artık, 2024 emekli yılı dediniz, ama bizi paspas gibi ezdiniz” diyerek isyanını dile getirdi.

Kartal Sahil Meydanı’ndaki etkinliğe, Birleşik Emekliler Sendikası, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu’nun (EYT-EF) çağrısıyla katılan emekliler, ekonomi politikalarının mazlum milletin gözyaşlarına sebep olduğunu belirtti. Asgari ücretin yetersizliği ve emekli maaşlarının artırılması taleplerini dile getiren emekliler, asgari ücretin 35 bin TL, en düşük emekli maaşının ise 50 bin TL olmasını istediklerini vurguladı.

Eylemde, EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi’nin yanı sıra Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül ve diğer bazı isimler konuşma yaparken, emeklilerin sesleri duyurulmaya çalışıldı.

Emekliler İsyan Sofrası Kurdu

Eylem öncesi kurulan emekli sofrasında, emeklilerin taleplerine dikkat çekildi. Bir emekli, asgari ücretli ve emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, Birleşik Emekliler Sendikası tarafından yerde açılan pankartta da emeklilerin istekleri yer aldı. (ANKA)


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?



Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı

TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır

TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti

TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz

TIKLAYIN – Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum


Related Posts

Deniz bisikleti yaparken kaybolan baba ve oğuldan acı haber

Almanya’nın Garmisch-Partenkirchen bölgesindeki Eibsee Gölü’nde, 5 Temmuz günü kaybolan 33 yaşındaki baba ile 6 yaşındaki oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Yedi gün süren yoğun arama çalışmalarına 70’ten fazla görevli, polis dalgıçları, helikopterler …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Konya’da sokak ortasında kanlı infaz: 2 ölü

Konya’da sokak ortasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Oktay Saral’a destek veren eski vekilden geri adım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik eleştirileri AKP içinde tartışma yarattı. Eski milletvekili Selim Gültekin, Saral’a tepki gösterdi. Saral’a sosyal medyada destek veren AKP’li eski vekil Mehmet Metiner ise paylaşımını sildi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.