Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Ev aletleri satan dev şirketlere soruşturma

Rekabet Kurumu, dört büyük teknoloji şirketinin olası anti-rekabetçi uygulamalarını incelemek üzere soruşturma başlattığını duyurdu. Dev şirketler arasında Fakir ile Teknosa, Vatan Bilgisayar ve MediaMarkt da varken kurum sabah saatlerinde aynı sektördeki Arzum adlı firma hakkında da aynı adımı atmıştı.

Rekabet Kurumu, Fakir ve Teknosa, Vatan Bilgisayar ve MediaMarkt Şirketlerini Soruşturuyor

Rekabet Kurumu, küçük ev aletleri sektöründe faaliyet gösteren Fakir ile Teknosa, Vatan Bilgisayar ve MediaMarkt şirketleri hakkında soruşturma başlattı. Kurumun açıklamasına göre, Fakir’in satış fiyatlarını belirlemesi ve internet satışlarını kısıtlaması 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediği araştırılıyor.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda Fakir, Teknosa, Vatan ve MediaMarkt arasında yapılan dolaylı bilgi değişimi incelenerek gerekli adımlar atılacak. Ayrıca, Arzum markasıyla bilinen Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin de benzer bir şekilde soruşturulduğu belirtildi.

Arzum ve Diğer Şirketler Hakkında Yapılan Açıklamalar

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, satış fiyatlarını belirlemesi ve internet satışlarını kısıtlamasıyla ilgili olarak da araştırma yapılıyor. Kurul, Arzum’un rekabeti ihlal edip etmediğini belirlemek amacıyla soruşturma başlattı.

Önümüzdeki günlerde Kurul tarafından yapılan incelemeler sonucunda şirketlerin rekabet kurallarına uyup uymadığı netlik kazanacak. Kamuoyuna açıklanacak olan sonuçlar doğrultusunda gerekli adımlar atılacak ve şeffaflık sağlanacak.