Fatih Erbakan’dan iktidara ‘İncirlik’ ve ‘Kürecik’ tepkisi: Koltuklarını kaybetmekten korkuyorlar

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Van’da Konuştu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Van’da düzenlenen 2. Olağan Kongresi’nde Türkiye ve dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erbakan, İran ve İsrail arasındaki çatışmaya dair şunları söyledi:

“İnsanlık dışı terör eylemlerine imza atan İsrail, son olarak İran’a alçakça bir saldırı düzenledi. Bu saldırıya karşı gereken cevap verilmezse, İsrail’in durdurulamayacağını bir kez daha gösterdi. Siyonizm adı verilen bu mikrop, insanlığın maruz kaldığı sıkıntıları arttırdı. İran’a yapılan saldırının hedefi, Türkiye’nin bölünmesi ve İsrail’e tabi olmasıdır. Siyonistler yıllardır bu planı sürdürüyor. Türkiye’nin güçlü ve yetkili makamları, bu duruma dur demekle yükümlüdür. Harekete geçmek için doğru zamanı beklemeyin. İncirlik Üssü’nü TSK kontrolüne alın. Kürecik Radar Üssü’nü kapatın. Siyonistlere yardım etmeyin. Biz bu teröristlere karşı milli görüş iktidarıyla gereken cevabı vereceğiz.”

“TÜRKİYE’DE HALKIN YÜZDE 80’İ YOKSUL”

Ekonomik konulara da değinen Erbakan, Türkiye’de halkın en büyük sorununun ekonomik sıkıntılar olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Anayasa mı engel oluyor? Neden ekonomik sorunlara çözüm bulunmuyor? Milletin alım gücü artırılamıyor mu? Türkiye’de yoksulluk sınırı artık 80 bin lirayı geçti. Halkın yüzde 80’i yoksul durumda. Açlık sınırı 26 bin lirayı aştı. Gerçekler bunlar. Vatandaşın ana gündemi bu.”

“BU ANLAYIŞLA 2026 DAHA İYİ OLMAYACAK”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt veren Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı’na göre gelecek günler daha iyi olacak. Ama veriler bize farklı bir tabloyu gösteriyor. Eğer aynı anlayışla devam edilirse, gelecek yıllar da bugünün ötesinde olmayacak.”

Related Posts

Deniz bisikleti yaparken kaybolan baba ve oğuldan acı haber

Almanya’nın Garmisch-Partenkirchen bölgesindeki Eibsee Gölü’nde, 5 Temmuz günü kaybolan 33 yaşındaki baba ile 6 yaşındaki oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Yedi gün süren yoğun arama çalışmalarına 70’ten fazla görevli, polis dalgıçları, helikopterler …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Konya’da sokak ortasında kanlı infaz: 2 ölü

Konya’da sokak ortasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Oktay Saral’a destek veren eski vekilden geri adım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik eleştirileri AKP içinde tartışma yarattı. Eski milletvekili Selim Gültekin, Saral’a tepki gösterdi. Saral’a sosyal medyada destek veren AKP’li eski vekil Mehmet Metiner ise paylaşımını sildi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.