FKÖ: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana İsrail’in işlediği suçların bir benzeri olmadı

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesinden İsrail’e Sert Eleştiri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği suçları tarihte görülmüş en büyük suçlar olarak nitelendirdi.

Mecdelani, Filistin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki olayları değerlendirdi ve İsrail’in Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanenin yakılmasını “uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler örgütü için bir utanç” olarak değerlendirdi ve İsrail’in bu saldırılarıyla masum insanların yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

27 Aralık’ta yaşanan olayda, İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi’nin bazı bölümlerini ateşe vermiş ve binlerce kişinin hayatını riske atmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu belirtilirken, sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı. (AA)

Related Posts

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

Aleyna Tilki’den Tomorrow Land’de konser

Türk pop müziğinin genç yıldızı Aleyna Tilki, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland’de binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Trabzon’da Otomobil Yandı

Seyir halindeki otomobilin motor kısmında yangın çıktı, araç kullanılamaz hale geldi.

Vali Aygöl’den Tatlı İkramı

Tunceli Valisi, marulunu unuttuğu polise tatlı ısmarlayıp, ‘İşi tatlıya bağladık’ dedi.

Amasya’da çarpışan iki araçtan birinin iş yerinin vitrin camına çarpması kamerada

Amasya’da çarpışan iki otomobilden birinin iş yerinin vitrin camına çarpması, güvenlik kamerasıyla görüntülendi.