Hüseyin Yayman duyurdu! Dijital Telif Yasası için tarih belli oldu

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’dan Dijital Telif Yasası Müjdesi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında çıkacağını duyurdu.

Çözüm Haziran Ayında

Yayman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dijital telif sorunu en geç haziran ayında çözüme kavuşacak. Bu sayede Meclis tatil yapmadan önce yayıncıların sorunu çözülmüş olacak” şeklinde konuştu.

Dijital Telif Yasası Nedir?

Google, dijital telif hakkı yasası sebebiyle uzun zamandır tartışmaların odağında. Avrupa Birliği ülkelerinin Google’ı arama sonuçlarında çıkan haber metinleri için telif ücreti ödemeye zorlamasının ardından dikkatler Türkiye’ye çevrildi.

Tüm dünyada üretilen haber içeriklerini servis ederek milyarlarca dolar gelir elde eden Google, son olarak Avrupa’da 300 medya kuruluşuna telif ödemesi yapma kararı aldı. Avrupa Birliği’nde alınan “dijital telif yasası” kararıyla Google’ın durumu zorlaştı. Artık dijital telif yasasına tabi olan ülkelerde Google ücretsiz içeriklerden kazanç sağlayamayacak.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Jetgiller gerçek oldu! Uçan araba geliyor

Slovakya merkezli Klein Vision şirketinin geliştirdiği uçan araba AirCar, bilimkurgu filmlerindeki hayalleri gerçeğe dönüştürmeye hazırlanıyor. Havada saatte 250 kilometre hıza ulaşabilen AirCar’ın ikinci modeli, 2025 yazında test edilecek ve 2026 …

Huawei yeni giyilebilir cihazlarını tanıttı: Watch Fit 4, Watch 5 ve Freebuds 6

Huawei Berlin’de düzenlediği özel bir sunumda kulaklık, tablet ve iki farklı saat modelinden oluşan yeni giyilebilir cihazlarının duyurusunu gerçekleştirdi.

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.