İsrailli generale saldırı

Haredi Yahudilerin Askere Alınması Konusunda Üst Düzey İsrail Subayına Saldırı!

İsrail ordusunun Haredi Yahudilerin askere alınması projesinin yöneticisi olan Eğitim Komutanlığı ve Genelkurmay Kolordusu Başkanı Tümgeneral David Zini, dün gece Bnei Brak’ta ultra-Ortodokslardan oluşan bir Yahudi grubunun saldırısına uğradı. Binbaşı rütbesindeki yardımcısına restoranda eşlik eden Zini’ye “katil” diye bağıran onlarca Haredi Yahudi, şehrin merkezindeki sokaklarda kovaladılar.

Polis, Mepa News’e yaptığı açıklamada üç şüphelinin gözaltına alındığını ve iki subayın kalabalığın elinden kurtarıldığını belirtti. Üç şüpheli olan 29, 24 ve 19 yaşlarındaki kişiler, ilerleyen saatlerde mahkemeye çıkarılacak.

Bu saldırılar, İsrail ordusunun personel sıkıntısı yaşadığı ve Haredi asker alma çabalarının arttığı bir dönemde geldi. Yüksek Mahkeme’nin yeşiva öğrencilerini askere almaktan kaçınmalarına izin veren yasal çerçeve kaldırmalarının ardından gerçekleşti.

Haredi Yahudiler, televizyon, internet ve sosyal medyadan uzak, katı geleneklere bağlı bir yaşam sürerler. Erkekler, dini çalışmalara zaman ayırırken kadınlar ev işleri ve aileleri ile ilgilenirler.

Yüksek Mahkeme’nin Haredileri askere alma kararı, ülkede gerginliği artırmış durumda. Bir anket, İsrailli Yahudilerin %70’inin bu değişikliği desteklediğini gösterdi. Gelecekte daha fazla Haredi askerin orduda yer alması bekleniyor.

Askerlik Gerginliği Devam Ediyor

Şimdiye kadar 60 binden fazla Haredi erkek askerlik hizmetinden muaf tutulmuştu. Ancak şimdi orduya topluluktan 1500 askerin yanı sıra ek olarak 3000 kişinin daha askere alınması talimatı verildi.

Odatv.com

Related Posts

Deniz bisikleti yaparken kaybolan baba ve oğuldan acı haber

Almanya’nın Garmisch-Partenkirchen bölgesindeki Eibsee Gölü’nde, 5 Temmuz günü kaybolan 33 yaşındaki baba ile 6 yaşındaki oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Yedi gün süren yoğun arama çalışmalarına 70’ten fazla görevli, polis dalgıçları, helikopterler …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Konya’da sokak ortasında kanlı infaz: 2 ölü

Konya’da sokak ortasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Oktay Saral’a destek veren eski vekilden geri adım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik eleştirileri AKP içinde tartışma yarattı. Eski milletvekili Selim Gültekin, Saral’a tepki gösterdi. Saral’a sosyal medyada destek veren AKP’li eski vekil Mehmet Metiner ise paylaşımını sildi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.