Kalp hastalıklarının tedavisi için kalp kası yamaları geliştirildi

Kalp Hastalıklarının Tedavisi İçin Yeni Bir Yöntem Denendi

Almanya’da Göttingen Üniversitesi Tıp Merkezi’nden bilim insanları, kalp hastalıklarının tedavisinde önemli bir adım öne çıkardı. Bu tedavi yöntemi öncelikle kalp yetmezliği yaşayan maymunlar üzerinde test edildi ve başarılı sonuçlar elde edildi. Daha sonra aynı tedavi, 46 yaşındaki bir kadın hastanın kalbi üzerinde uygulandı.

Kalp krizi sonrası kalp yetmezliği yaşayan hastanın durumunu inceleyen araştırmacılar, kalbin dış yüzeyine 400 milyon hücreden oluşan 10 kas dokusu yerleştirdi. Hastanın durumunun 3 ay boyunca stabil olduğu görüldü.

Yapılan incelemeler sonucunda, kas yamalarının kalbe bağlanarak kalbin pompalanmasını desteklediği ve damarlar oluşturduğu gözlendi. Kas dokularının göğüste küçük bir kesiyle kalbin yüzeyine dikildiği belirtildi.

Tedavi yöntemi, kalp nakli ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla değil, kalp nakli bekleyen hastalara yardımcı olmak için test edildi. Bu yeni yöntemle tedavi edilen hastaların sayısının artırılması hedefleniyor.

Uzmanlar, dünya genelinde kalp hastalıklarının önemli bir ölüm nedeni olmasına rağmen erken teşhisler ve tedavilerin büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Kök hücreleri veya kök hücreden elde edilen kas dokularını kalbe yerleştirmek üzere yapılan çalışmaların çoğunlukla engellerle karşılaştığı biliniyor. Ancak yapılan son araştırmalar, bu tedavi yönteminin hayata geçirilebilir olduğunu gösteriyor.

Related Posts

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Betonun kendi kendini iyileştirme mucizesi! Çatlaklara veda edeceksiniz

İnşaat sektörü, binlerce yıldır temel yapı malzemesi olarak kullanılan betonun sınırlarını zorlayan bir yenilikle tanışıyor: kendini onarabilen betonlar. Çatlaklarını kendi kendine kapatarak yapıların ömrünü uzatan, bakım maliyetlerini azaltan ve …