Lübnan, Tahran’dan Beyrut’a hareket etmesi beklenen uçağa izin vermedi

Lübnan’ın, İran’ın başkenti Tahran’dan Beyrut’a hareket etmesi beklenen uçağa izin vermediği belirtildi.

Lübnan’daki En-Nahar gazetesi, İran’dan öğlen saatlerinde yola çıkması beklenen uçağa iniş izni verilmediğini ve yolcuların Tahran’daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan yola çıkamadığını aktardı.

Hizbullah destekçileri, Lübnan’ın İran’dan gelen uçuşa izin vermemesine tepki gösterdi.

Beyrut’taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı önünde toplanan ve ateş yakarak yolu kapatan göstericiler, Hizbullah bayrakları ve marşlarla durumu protesto etti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, ordunun durumu kontrol altına almaya çalıştığı bilgisini verdi.

Öte yandan İran’ın yarı resmi haber ajansı Mehr’e göre, İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Said Çelenderi, Lübnan’ın Tahran’dan Beyrut’a uçuşa izin vermediğini doğruladı.

Bu nedenle Mahan Air şirketinin Beyrut uçuşunun iptal edildiğini aktaran Çelenderi, Sivil Havacılık Kurumu’nun uçuşun gerçekleştirilmesi için çaba gösterdiğini aktardı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adraee, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü ve Hizbullah’ın uluslararası uçuşlarla Hizbullah’a para taşıdığını iddia etmişti. (AA)

Related Posts

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.

Son Dakika… Erdoğan ile Bahçeli arasında Saray’da sürpriz buluşma

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Saray’da kabul etti.

Avcılar’da kavgayı ayırması için motosikletliyi durdurdu

Avcılar’da iki mahallede çıkan kavgalar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Ispartakule’de otomobilden inerek kavga eden iki kişinin yanındaki kadın kavgayı ayıramayınca yoldan geçen motosikletlileri durdurarak yardım istedi.

‘Milyarderlerin Arka Bahçesi’nde doğum günü cinayeti

Bahamalar’da “Milyarderlerin Arka Bahçesi” olarak anılan Harbour Adası açıklarında demirli süper yatta çalışan 20 yaşındaki mürettebat Paige Bell, makine dairesinde öldürülmüş halde bulundu.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.