MMB’den ‘Kanal İstanbul’ açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı: Kanal İstanbul Projesi Marmara Denizi’ne Büyük Tehlike

BURSA (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen ‘Kanal İstanbul Süreci Bilgilendirme Toplantısı’na katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projenin olası tehditlerini anlattı.

Bozbey, Kanal İstanbul’un Marmara Denizi’ni olumsuz etkileyeceğini vurgulayarak, projenin yapılmaması gerektiğini söyledi. Projenin maliyetinin oldukça yüksek olabileceğine dikkat çeken Bozbey, suyun ve çevrenin korunmasının önemine değindi.

Marmara Denizi’ne Yapılacak İhanet

Marmara Denizi’nin mevcut sorunları hakkında konuşan Bozbey, Kanal İstanbul’un bölgeye zarar vereceğini belirtti. Biyolojik arıtma tesislerinin yapılmasının önemine vurgu yapan Bozbey, projenin denize zarar vereceğini ve canlıların yaşamını tehdit edeceğini ifade etti.

Marmara’yı Bir Bütün Olarak Ele Almalıyız

Bilim insanlarının uyarılarına dikkat çeken Bozbey, Kanal İstanbul’un çevreye ve deniz yaşamına zarar vereceğini belirtti. Bölgenin deprem riski açısından hassas olduğunu vurgulayan Bozbey, kentsel dönüşüm ve çevre projelerine öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ekonominin Yanı Sıra Çevre de Önemli

Kanal İstanbul’un ekonomik boyutuna da değinen Bozbey, projenin maliyetinin artabileceğini ve bu kaynağın çevre projelerinde kullanılması gerektiğini belirtti. Doğanın korunması ve bölgenin dayanıklılığının artırılması gerektiğini vurgulayan Bozbey, projenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasıyla devam etti.

Related Posts

Balıkesir’de Tır Kazası: Maddi Hasar

Susurluk-Balıkesir yolunda tırın devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi. Yaralanan yok.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

Aleyna Tilki’den Tomorrow Land’de konser

Türk pop müziğinin genç yıldızı Aleyna Tilki, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland’de binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Trabzon’da Otomobil Yandı

Seyir halindeki otomobilin motor kısmında yangın çıktı, araç kullanılamaz hale geldi.

Vali Aygöl’den Tatlı İkramı

Tunceli Valisi, marulunu unuttuğu polise tatlı ısmarlayıp, ‘İşi tatlıya bağladık’ dedi.