Newton’ın kehaneti: 2060’da Dünya’nın sonu mu gelecek?

Isaac Newton ve 2060 Kıyamet Kehaneti

1704 yılında Isaac Newton, dünyanın sonunu hesaplamaya kalkıştı ancak teleskop veya laboratuvar kullanmadı. Bunun yerine İncil’deki sembolik sayılara başvurdu.

Newton’un Farklı Yönleri

Newton, yerçekimini keşfeden ve modern fiziğin temellerini atan bir deha olarak bilinir. Ancak simya, İncil yorumu ve kıyamet teolojisiyle de ilgileniyordu.

Newton’un dini yazıları bilimsel çalışmalarının iki katı uzunluğundaydı ve beş milyondan fazla kelime içeriyordu. Evreni anlamak ile Tanrı’yı anlamak arasında bir bağlantı gördü.

Newton, resmi Anglikan inancının dışında, bağımsız bir Hristiyanlık anlayışına sahipti ve Daniel kitabını önemsiyordu.

2060 Kıyamet Kehaneti

Newton’un 2060 yılı kehaneti, İncil’de belirtilen zaman, zamanlar ve yarım zaman ifadesine dayanıyordu. MS 800 yılı olarak kabul edilen zamanın sonucunda 2060 yılında bir dönüşümün gerçekleşeceğini öngördü.

Bu dönemde Mesih’in geri döneceğini ve dünyada barış ve hakikat temelli ebedi bir krallık kurulacağını düşünüyordu.

Newton’un Gizli Yazıları

Newton, kıyamet kehanetlerini hiçbir zaman yayınlamadı çünkü dini görüşleri ciddi şekilde eleştirilerin hedefi olabilirdi.

Newton’un ölümünden sonra gizli yazıları uzun süre saklandı ve ancak 1969 yılında gün yüzüne çıkarıldı.

2060 Kıyameti

Newton’a göre 2060’ta dünyanın sonu gelmeyecek, ruhsal bir yenilenme süreci başlayacaktı.

Newton’un kehanetine göre bu, fiziksel bir kıyamet anlamına gelmiyor, ilahi düzenin yeniden tesis edilmesi anlamına geliyordu.

Related Posts

Yeni savunma teknolojisi: Saatte 250 km hıza ulaşabiliyor, kendisi 2 kilo ama 600 kiloyu imha edebiliyor

Fransız savunma şirketi Harmattan AI tarafından geliştirilen “Gobi” adlı drone, bilinen tüm kuralları altüst edecek gibi. Sadece 2 kilogram ağırlığındaki bu önleyici İHA, patlayıcı bir başlık taşımıyor. Peki, Gobi’nin sırrı ne?

Sıfır araç almak için en kötü zaman açıklandı: Özellikle dikkat edilmesi gereken 3 dönem var

Uzmanlar, sıfır araç alımında riskli üç döneme dikkat çekerek, bu dönemlerin tüketiciler için en kötü zamanlar olabileceği uyarısında bulundu.

İnsan gözünden daha hızlı şekilde ışığa adapte olan biyonik sensör geliştirildi

Çin’deki bilim insanları, insan gözünden daha hızlı şekilde ışık değişimlerine uyum sağlayabilen biyonik sensör geliştirdi.

X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı

Son zamanlarda kullanıcıların sıklıkla erişim sorunu yaşadığı sosyal medya platformu X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı.

Susuzluğa karşı bir umut daha

Bilim insanları, dünyanın en acil sorunlarından biri olan temiz içme suyuna erişim için güç kaynağına ihtiyaç duymadan, havadaki nemden su toplayabilen özel bir atmosferik su hasadı cihazı geliştirdi. MIT Laboratuvarı’ndan mühendis Chang Liu’nun …

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.