Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Doğadan Çocuklara” projesi kapsamında Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerini konuk etti.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban liderliğindeki Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Gastronomi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projede, ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bilgi edindiler. Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da sıkça kullanıldığı vurgulanırken, öğrenciler BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldular.

Uygulamalı Gözlem ve İnceleme

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı BAÇEM’de, öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç endüstrisinde, kozmetik ürünlerde, parfümlerde ve esanslarda nasıl kullanıldığını öğrendiler. Öğrencilere bitkilerin şifalı, rahatlatıcı çaylar ve baharatlar olarak da kullanım alanları hakkında bilgi verildi. BAÇEM personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşullarını ve kullanım alanlarını açıkladı. Öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlemledikten sonra teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprağa diktiler.

Related Posts

AKP’den kritik ‘yeni anayasa’ çalıştayı: Açıklamada ‘4 soru’ ve tek çağrı

Siyasetin gündemindeki “yeni anayasa çalışmaları” için partilerden farkı açıklamalar gelirken, AKP cephesi dördüncü ‘Yeni Anayasa Çalıştayı’nı düzenledi. Çalıştayın ardından yapılan açıklamada ise 4 soru ve bir de çağrı yer aldı.

DEM Parti’den Gelecek Partisi’ne ziyaret

DEM Parti, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararının ardından başlattığı siyasi parti görüşmeleri kapsamında Gelecek Partisi’ni ziyaret etti.

Devrilen iş makinesinin altında kalan işçi can verdi

Amasya’nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren bir taş ocağında iş makinesinin devrilmesi sonucu 60 yaşındaki Abidin G. yaşamını yitirdi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Musk, Trump yönetimindeki rolünü ve siyasi bağışları azaltıyor

Musk, Trump yönetimindeki rolünü ve siyasi bağışları azaltıyor

Ünalan metrosunda yürüyen merdiven kırıldı

Kadıköy Ünalan Metro İstasyonu’nda yürüyen merdiven arızası sonrası basamaklar kırıldı. Olayda yaralanan olmazken, vatandaşlar panik yaşadı ve merdivenleri yürüyerek çıkmak zorunda kaldı.

Katil devlet yalnız kaldı: Kimse İsrail’le anılmak istemiyor

Gazze’de ateşkese rağmen kara saldırılarına başlayan ve yüz binlerce kişiyi ölüme sürükleyecek bir abluka uygulayan İsrail, gittikçe yalnızlaşıyor. En ateşli savunucuları bile birer birer Netanyahu hükümetini terk ediyor. İsrail medyasına konuşan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, “Daha da şiddetlenecek bir tsunamiyle karşı karşıyayız. Kimse İsrail ile anılmak istemeyecek” dedi.