Özgür Özel’den İmamoğlu iddianamesine ilk tepki: El mi yaman, bey mi yaman göreceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında düzenlenen iddianameye ilişkin yaptığı ilk açıklamada “5 gün içinde iddianame yazılıyor. Koskoca Cumhuriyet Başsavcılığının başka hiç mi işi yok?” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 8 ayda 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemesine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ilk tepki geldi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İLK TEPKİ

Adıyaman’da konuşan Özel yaptığı açıklamada, “Bu ne korkuymuş arkadaş. 5 gün içinde iddianame yazılıyor. Koskoca Cumhuriyet Başsavcılığının başka hiç mi işi yok? Madem yazıyorsun, 100 gündür neden Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer için yazmıyorsun?” ifadelerini kullandı.

ADAY ELEŞTİRİLERİNE BÖYLE YANIT VERDİ

CHP içerisinden gelen aday belirleme tepkilerine de yaşanan gelişme üzerinden yanıt veren Özel, “Diyorlar ya ‘aday’ için niye bu kadar acele ediyorsunuz diye. Çünkü benim Akın Gürlek’ten daha fazla acelem var. Bir an önce sandığı getireceğiz. Akın Gürlek’in acelesi varsa bizim daha çok acelemiz var. El mi yaman, bey mi yaman göreceğiz. Hadi bakalım. Adaleti katletmek için senin kadar görevlendirilen bir hakim yoktu. Şimdi döndün savcı oldun. Yine adaleti katlediyorsun. Adamın İstanbul’a gelişi talimat. Adamı ‘Akın sana ihtiyacım’ var deyip yollamış” ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU İÇİN HAZIRLANAN İDDİANAME

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında katıldığı bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle “terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek”, “hakaret” ve “tehdit” suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede ayrıca İmamoğlu için memuriyetten yoksun bırakılma istendi.

Related Posts

Oktay Saral’a destek veren eski vekilden geri adım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik eleştirileri AKP içinde tartışma yarattı. Eski milletvekili Selim Gültekin, Saral’a tepki gösterdi. Saral’a sosyal medyada destek veren AKP’li eski vekil Mehmet Metiner ise paylaşımını sildi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.

Son Dakika… Erdoğan ile Bahçeli arasında Saray’da sürpriz buluşma

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Saray’da kabul etti.

Avcılar’da kavgayı ayırması için motosikletliyi durdurdu

Avcılar’da iki mahallede çıkan kavgalar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Ispartakule’de otomobilden inerek kavga eden iki kişinin yanındaki kadın kavgayı ayıramayınca yoldan geçen motosikletlileri durdurarak yardım istedi.