Peş peşe açıklamalar! HDP’den DÜZGÜN Parti’ye tehdit: Kara kara düşünmeye başlarlar

HDP Küme Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, CHP ile Güzel Parti ortasındaki ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ hengamesine ait, tehdit niteliğinde bir açıklama yaptı. İP’i ‘sakin olmaya’ çağıran Oluç, 6’lı masa ortaklarını kızdıracak tabirler kullandı.

‘SEÇİM İKİNCİ ÇEŞİDE KALIRSA GÖRÜŞÜRÜZ’

HDP’ye bakanlık verilmesine itiraz seslerinin yükseldiği Âlâ Parti’ye gözdağı veren Oluç, “Ama o denli akıl vermek, ‘HDP kendi adayını çıkarsın da biz rahat edelim’ diyenlere şunu söyleyeyim: Seçim ikinci tipe kalırsa ki, kalır bu durumda, ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başlarlar. Zira ikinci çeşitte HDP oyuna gereksinim duyulacağı için kapılar aşındırılmaya başlar. O yüzden diyorum ki, herkes ettiği lafın sorumluluğunu, önünü gerisini düşünsün, yeterli hesap etsin.” sözlerini kullandı.

GÜRSEL TEKİN NE DEMİŞTİ?

Tekin, konuk olduğu bir programda, “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” formunda gelen bir soruya “HDP’li lidere elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel liderler dahil. ‘Sayın liderim kelam hakkı istiyorum’ Artık bunu hak sayacaksınız ancak bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz… O vakit seçime sokmayın kardeşim. Bu türlü bir şey olabilir mi? O vakit ulusal irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” diye karşılık vermişti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın