Putin, Erdoğan ile İşbirliğini Vurguladı: “Türkiye Barış İçin Çok Çabaladı”
Rusya Devlet Başkanı Putin, gece saatlerinde yaptığı açıklamada Ukrayna savaşında yeni bir adım atıldığını duyurdu. Putin, “Biz zaferimizi ilan ediyoruz ve 3’üncü kez ateşkes ilan ediyoruz. Türkiye barış için çok çabaladı. Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını öneriyoruz.” dedi.
Putin’ın konuşmasında önemli detaylar da yer aldı. Ukrayna ile 5 Mayıs’ta ilan edilen ateşkesin Kiev tarafından bozulduğunu belirten Putin, dünya liderleri ile yaptıkları görüşmelerin sonucunda 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da görüşmelere başlanmasını önerdiklerini açıkladı.
Putin, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın bir görüşme planladıklarını belirterek, “Türkiye barış için çok çabaladı. 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da görüşmelere hemen başlamayı öneriyoruz.” şeklinde konuştu. Bu görüşmenin, Ukrayna’daki durumu çözmek isteyenler için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Putin, Türk mevkidaşlarıyla da ortak anlaşmalar sağladıklarını ifade etti.