Sinop’ta Sel Önlemleri Devam Ediyor

Sinop’ta Sel Felaketinden Etkilenen Irmaklardan 5 Milyon Metreküp Malzeme Tahliyesi Gerçekleştirildi

Sinop’ta 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden etkilenen Ayancık ve Türkeli ilçelerinde Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından bugüne kadar toplam 5 milyon metreküp malzeme tahliyesi gerçekleştirildi. 11 Ağustos 2021’de yaşanan ve 17 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan sel felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

DSİ ekipleri, ırmak yataklarında genişletme ve temizlik çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda taşkın kontrol tesisleri ve sel kapanları inşa ederek yeni felaketlerin yaşanmasını engellemeyi hedefliyor. DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, yaptığı açıklamada iklim değişikliği ile birlikte sel felaketlerinin artış gösterdiğine dikkat çekerek, Karadeniz’in coğrafi yapısının taşkın riskine açık olduğunu vurguladı.

Çelik, DSİ olarak selden kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olduklarını belirterek, 2021 yılındaki sel felaketinin ardından bölgeye hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini ifade etti. DSİ’nin, taşkın kontrol tesisleri inşa ederek taşkınların etkisini en aza indirgeme çalışmalarının yanı sıra 301 milyon liralık yatırım yapılarak bölgenin güvenliği için önlemler alındı.

Çelik, gerçekleştirilen çalışmaların önemine vurgu yaparak, Karadeniz bölgesi için taşkın riskinin yüksek olduğu haziran-eylül ayları arasında üç taşkın yapısının tamamlandığını ve üçünün de yapımının devam ettiğini söyledi. Ayrıca, DSİ’nin bölgede tamamladığı köprü imalatlarıyla taşkınlara karşı daha güvenli bir altyapı oluşturulduğunu belirtti.

Related Posts

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.

Son Dakika… Erdoğan ile Bahçeli arasında Saray’da sürpriz buluşma

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Saray’da kabul etti.

Avcılar’da kavgayı ayırması için motosikletliyi durdurdu

Avcılar’da iki mahallede çıkan kavgalar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Ispartakule’de otomobilden inerek kavga eden iki kişinin yanındaki kadın kavgayı ayıramayınca yoldan geçen motosikletlileri durdurarak yardım istedi.

‘Milyarderlerin Arka Bahçesi’nde doğum günü cinayeti

Bahamalar’da “Milyarderlerin Arka Bahçesi” olarak anılan Harbour Adası açıklarında demirli süper yatta çalışan 20 yaşındaki mürettebat Paige Bell, makine dairesinde öldürülmüş halde bulundu.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.