Sony, çip birimini ayrı bir şirket haline getirebilir

Sony, Yarı İletken Birimi Sony Semiconductor Solutions’ı Ayrı Bir Şirket Haline Getirebilir




Bloomberg’in haberine göre, Sony yarı iletken bölümü olan Sony Semiconductor Solutions‘ı ana şirketten ayırarak ayrı bir birim haline getirmeyi planlıyor. Konuya yakın kaynaklara göre, Japon şirket çip işinin büyük kısmını hissedarlara dağıtmayı ve bölünmeden sonra azınlık hissesini elinde tutmayı düşünüyor.

Değişikliğin bu yıl içerisinde gerçekleşebileceği belirtiliyor. Ancak özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifelerinin ardından piyasalarda gerçekleşen dalgalanmaların süreci etkileyebileceği ifade ediliyor.

Sony, milyarder yatırımcı Dan Loeb’un bazı iştiraklerini ayırarak hissedarlar için milyarlarca dolarlık değer yaratma önerisini uygulamaya başladı. Japon şirketi bu fikre uzun yıllar karşı çıkmış olsa da, 2020 yılında ABD’deki operasyonlarını satarak bu konuda ilk adımı attı.

Kamera sensörlerinin üretiminden sorumlu

Sony’nin yarı iletken işi, Apple, Google ve Xiaomi gibi büyük akıllı telefon şirketleri tarafından kullanılan kamera sensörlerinden sorumludur. Bölüm, geçen mali yılda yaklaşık 1.7 trilyon Japon yeni (12 milyar dolar) satış gerçekleştirdi, ancak tüm birimin ayrı bir şirket olarak ayrılıp ayrılmayacağı henüz belli değil.

Sony’nin görüntüleme ve algılama işindeki büyüme %25’lerden %10’lara istikrarlı bir şekilde düşüş gösterdi. Buna karşılık, Sony’nin oyun ve müzik bölümleri, 2024’ün son çeyreğinde oyunlarda %37 ve müzikte %28’lik işletme geliriyle kâr artışına öncülük etti.

Related Posts

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Huawei, HarmonyOS 6 sürümünü tanıttı

Huawei yeni HarmonyOS sürümünü tanıttı. HarmonyOS 6.0 yapay zeka destekli özellikleriyle cihazlar arasındaki iletişimi artırıyor.

İş uygulamalarını yapay zeka ve veriyle destekleyen SAP BTP üzerindeki yeni çözüm tanıtıldı

İstanbul’da gerçekleştirilen SAP BTP Summit’te, SAP’nin yapay zeka destekli iş uygulamalarını ve süreçlerini oluşturmak, entegre etmek, otomatikleştirmek ve genişletmek için geliştirilmiş platformu BTP (Business Technology Platform) üzerindeki …

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.

iPadOS 26 hangi iPad’lere gelecek?

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da iPad kullanıcılarını yakından ilgilendiren büyük bir güncellemeyle karşımızda: iPadOS 26. Yeni sürüm, performans iyileştirmeleri ve yepyeni özelliklerle iPad deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Ancak bu güncellemeden herkes yararlanamayacak.

İzmir taekwondo müsabakalarında Aliağa’da 20 madalya sevinci

Aliağa Belediyesi Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge yönetiminde hazırlanan 35 sporcu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Okul Sporları ve Analig müsabakalarında Aliağa’yı gururla temsil etti. Sporcular; 17’si bronz, 3’ü gümüş madalya olmak üzere 20 madalya birden kazandı.