Türkiye ile Çin arasında önemli gelişme! 21 frekanstan 49’a çıkarıldı

Türk Sivil Havacılığı İçin Çin İle Yapılan Anlaşma

Bakan Uraloğlu, 13 Mayıs tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında imzalanan mutabakat zaptını duyurdu. Pekin’de gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Türk sivil havacılığının Asya’da önemli bir başarı elde ettiğini belirten Uraloğlu, 15 yıl aradan sonra Çin ile yapılan anlaşmanın önemine vurgu yaptı. Haftalık yolcu seferi hakkının 21 frekandan 49 frekansa çıkarıldığını açıklayan Bakan Uraloğlu, bu durumun Türk sivil havacılığı için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu dile getirdi.

İstanbul Havalimanı’nın Lojistik Üs Olma Yolunda İlerlemesi

Bakan Uraloğlu, hava kargo taşımacılığındaki gelişmeleri de değerlendirerek, Çinli taşıyıcıların seferlere başlamasıyla haftalık kargo hakkının 14 frekandan 28 frekansa çıkarılacağını belirtti. Bu durumun İstanbul Havalimanı’nı Doğu ile Batı arasında önemli bir küresel aktarma ve lojistik üs haline getireceğini ifade eden Uraloğlu, Türk hava taşımacılığının Asya-Pasifik bölgesinde gücünü artıracağını belirtti.

Ülkemizin Tayland, Hong Kong ve Avustralya ile imzaladığı anlaşmalara değinen Bakan Uraloğlu, Endonezya ve Singapur’la yapılacak anlaşmaların önemine dikkat çekerek, Türk taşıyıcılarının kıtalar arası bağlantıları güçlendirdiğini ve bölgede rekabetin şekillenmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Related Posts

Kola ve gazlı içeceklerin fiyat listesi yine zamlandı

TBYD Başkanı Erol Dündar, alkollü içki ve sigaralar sonrasında gazlı içeceklerin fiyatına da zam geldiğini söyledi. Zamla beraber 1 litrelik gazlı içeceğin fiyatı 50 liraya, 1,5 litrelik gazlı içeceğin fiyatı ise 55 liraya yükseldi. Yeni fiyat tarifesi 5 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

Küresel fiyat dalgası Türkiye’ye de ulaştı, vatandaş için lüks oldu: Kahvenin keyfi kaçtı

Kahve, Türkiye’de bir kültür öğesi olmaktan çıkıp günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelirken fiyatlar sosyalleşme alışkanlıklarını zorluyor. Türkiye’nin kahve tüketimi son 11 yılda tam üç kat artarak kişi başına 450 gramdan 1.5 kiloya yükseldi. Öğrencilerin ve sabit gelirli çalışanların “ekonomik sosyalleşme” aracı olarak gördüğü kahve, artık lüks sayılabilecek fiyatlara ulaştı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı

Merkez Bankası’nın anketinde piyasanın dolar tahmini yükseldi

Son Dakika… Merkez Bankası’nın temmuz ayı piyasa katılımcı anketi belli oldu. Buna göre piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86’dan yüzde 29,66’ya geriledi. Katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi ise, 43,57 TL’den 43,72 TL’ye yükseldi.

Döviz Kurları Haftaya Yüksek Başladı

Dolar 40,3980 lira, euro ise 47,0430 lira seviyesinden işlem görüyor.

Bankaya Dolandırıcılık Şikayeti: 93 Bin TL İade

Kayseri’de banka, onaysız para aktarımında kusurlu bulundu ve tüketiciye zararı ödenecek.