Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’ndan raylı sistemlere dair açıklama

İstanbul’da Raylı Sistem Hattı Uzunluğu 162 Km’yi Aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul genelinde yaklaşık 162 kilometrelik raylı sistem hattını hizmete açtıklarını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Altunizade Ferah Mahallesi Çamlıca Camisi Bosna Bulvarı Metro hattının şantiye programında yaptığı konuşmada, büyük şehir karmaşasında çevre dostu bir çözüm sunan raylı sistemlerin karbon ayak izini azaltarak geleceğe sahip çıktığını vurguladı.

Uraloğlu, özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar için kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdiklerini belirterek, Türkiye genelinde vatandaşlara sunulan kent içi raylı sistem hatlarının uzunluğunun yaklaşık 434 kilometreye ulaştığını kaydetti.

Şu anda 6 projede toplam 91,8 kilometrelik hatta yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak gerçekleştirilen Marmaray projesini açılışından bu yana yaklaşık 1 milyar 330 milyon yolcunun kullandığını söyledi. Ayrıca İstanbul’da hizmete alınan kent içi raylı sistem hatlarında da önemli bir yolcu trafiği olduğunu belirtti.

İstanbul’da Raylı Sistem Projesi Kapasitesi Artıyor

Bakan Uraloğlu, İstanbul genelinde açılan 162 kilometrelik raylı sistem hattının yanı sıra yeni projelerin de devam ettiğini belirterek, Altunizade Ferah Mahallesi Çamlıca Camisi Bosna Bulvarı Metro Hattı’nın Ümraniye Spor Köyü’ne kadar uzatılacağını açıkladı.

Altunizade Çamlıca Camisi Bosna Bulvarı Metro Hattı’nın hizmet verdiği güzergaha yeni istasyonlar ekleyerek daha kapsamlı bir ulaşım ağı oluşturacaklarını belirten Uraloğlu, böylece İstanbul genelinde inşa edilen raylı sistem hatlarının toplam uzunluğunun yaklaşık 188 kilometreye çıkacağını sözlerine ekledi.

Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi, İslam Medeniyetleri Müzesi ve Ferah Mahallesi gibi yoğun ziyaret alanlarına hizmet verecek olan Altunizade, Ferah Mahallesi, Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı istasyonlarından oluşan yeni hattın tamamlanması için çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizen Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım sorununa kalıcı çözümler sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

İstanbul’un Ulaşım Geleceği İçin Çalışıyoruz

Altunizade Çamlıca Camisi Bosna Bulvarı Hattı’nın inşasındaki tünel kazılarının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Uraloğlu, projenin çevreler tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak gerçekleştirildiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Uraloğlu, İstanbul’un nüfus ve ekonomik aktivitesi göz önünde bulundurularak yer altı ulaşım ağlarının geliştirilmesinin kaçınılmaz hale geldiğini vurgulayarak, şehrin ulaşım sorunlarını çözmek için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım altyapısını güçlendirmek adına yapılan çalışmaların İstanbulluların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde sürdürüleceğini dile getirerek, İstanbul’un raylı sistem uzunluğunun önümüzdeki dönemde artarak yaklaşık 388,5 kilometreye ulaşacağının altını çizdi.

İstanbul’a Yeni Metro Hatları Geliyor

Uraloğlu, İstanbul’un daha da gelişmiş ulaşım altyapısına kavuşması için yaklaşık 600 kilometrelik yeni metro hatlarının yapılması gerektiğini belirterek, şehrin tarihi ve kültürel dokusuna uygun projelerin hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

Bakan Uraloğlu, İstanbul ve İstanbullular için çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, hızlı, emniyetli ve konforlu ulaşım ağının tesis edilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

Related Posts

Kola ve gazlı içeceklerin fiyat listesi yine zamlandı

TBYD Başkanı Erol Dündar, alkollü içki ve sigaralar sonrasında gazlı içeceklerin fiyatına da zam geldiğini söyledi. Zamla beraber 1 litrelik gazlı içeceğin fiyatı 50 liraya, 1,5 litrelik gazlı içeceğin fiyatı ise 55 liraya yükseldi. Yeni fiyat tarifesi 5 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

Küresel fiyat dalgası Türkiye’ye de ulaştı, vatandaş için lüks oldu: Kahvenin keyfi kaçtı

Kahve, Türkiye’de bir kültür öğesi olmaktan çıkıp günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelirken fiyatlar sosyalleşme alışkanlıklarını zorluyor. Türkiye’nin kahve tüketimi son 11 yılda tam üç kat artarak kişi başına 450 gramdan 1.5 kiloya yükseldi. Öğrencilerin ve sabit gelirli çalışanların “ekonomik sosyalleşme” aracı olarak gördüğü kahve, artık lüks sayılabilecek fiyatlara ulaştı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı

Merkez Bankası’nın anketinde piyasanın dolar tahmini yükseldi

Son Dakika… Merkez Bankası’nın temmuz ayı piyasa katılımcı anketi belli oldu. Buna göre piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86’dan yüzde 29,66’ya geriledi. Katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi ise, 43,57 TL’den 43,72 TL’ye yükseldi.

Döviz Kurları Haftaya Yüksek Başladı

Dolar 40,3980 lira, euro ise 47,0430 lira seviyesinden işlem görüyor.

Bankaya Dolandırıcılık Şikayeti: 93 Bin TL İade

Kayseri’de banka, onaysız para aktarımında kusurlu bulundu ve tüketiciye zararı ödenecek.