Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi montajında son tarih 30 nisan

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Montajında Son Tarih 30 Nisan

İSTANBUL (İGFA) – UTTS başvuruları, utts.gov.tr üzerinden hızlıca yapılabiliyor. Baştan sona işlemlerin tamamlanmasının ardından, UTTS araç montaj talepleri utts.org adresi veya 0850 474 8887 numaralı UTTS çağrı merkezi aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Türkiye’nin köklü şirketi Turpak, 25 yıldır taşıt tanıma ve otomasyon süreçlerinde faaliyet gösteriyor ve 411 sabit ve mobil ekip ile 81 ilde montaj hizmeti sunuyor.

Turpak Genel Müdür Yardımcısı Alper Önkol, “81 ilde 15 milyondan fazla araç montajını sıfır hata, sıfır kaza ile gerçekleştirdik. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ve taşıt tanıma montajı yapan tek firma konumundayız. Türkiye genelinde istenilen zamanda ve yerinde montaj hizmeti sunarak süreci kolaylaştırıyoruz” dedi.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında TTB araç montaj başvuruları devam ediyor. Başvurunun ardından UTTS araç montaj talepleri utts.org adresi veya 0850 474 8887 numaralı UTTS çağrı merkezi aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

Son Montaj Tarihi ve UTTS Ücreti

Alper Önkol, “UTTS 2025 yılı birim fiyat listesi Darphane tarafından indirimli olarak 30 Nisan’a kadar belirlendi. KDV dahil 2.791,65 TL olan ücret, şimdi indirimli olarak 2.172 TL olarak uygulanacak. Bu ücret, montaj hizmetini de kapsıyor. Mesai yerinde kullanılan veya kiralanmış araçlar için TTB montajı yaptırılması için son tarih 30 Nisan 2025 olarak belirlendi. Yeni kaydedilecek sıfır araçlar için zorunluluk kaldırıldı” açıklamasında bulundu.

UTTS nedir?

UTTS, akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğini sağlamayı ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmeyi amaçlıyor. Pompa yazar kasa cihazlarına araç plaka bilgilerini otomatik olarak aktaran bir sistem olarak öne çıkıyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan UTTS tebliğine göre 30 Nisan 2025 tarihine kadar ticari araç sahipleri, araçlarına Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı yaptırmak zorunda. Aksi takdirde, bu tarihten itibaren akaryakıt alımlarını belgeleyemeyecekler.

UTTS Nasıl Çalışacak?

Taşıtların yakıt depo girişlerine TTB takılacak. Yakıt dolumu sırasında, TTB’den plaka bilgisi otomatik olarak pompa ödeme kaydedici cihaza gönderilecek. UTTS mükellefleri ve paydaşları, UTTS’ye kaydolacak. Taşıt sahipleri ve akaryakıt istasyonu işletmecileri, montaj taleplerini Darphane’ye UTTS platformu aracılığıyla iletecek. Yetkili Montaj Firmaları, UTTS donanımlarını taşıtlara ve istasyonlara monte edecek.

Related Posts

Nefes yazarı Murat Muratoğlu: Artık iki emekliden birinin tercihi AKP değil, CHP; AKP’yi destekleyen emeklilerin oranı yüzde 30’un epey altında

Nefes yazarı Murat Muratoğlu: Artık iki emekliden birinin tercihi AKP değil, CHP; AKP’yi destekleyen emeklilerin oranı yüzde 30’un epey altında

Avrupa şirketleri için kötü haber

İkinci çeyrek raporlarının, güçlenen para birimi ve zayıflayan talebin kilit sektörlerdeki satış ve marjları olumsuz etkilemesi nedeniyle daha zayıf kazançlar göstermesi bekleniyor. Euronews’in haberine göre , 2025 yılında şimdiye kadar görülen …

Ne Ordu, ne Giresun ne de Trabzon: Zirve şaşırttı: İşte en çok fındık üreten o ilçe

Dünyadaki fındık üretiminin yüzde 70’ini Türkiye karşılıyor. Karadeniz’in göz bebeği en çok bu ilde yetişiyor! Ne Giresun ne ordu… İşte Türkiye’nin en çok fındık üretimi yapan 20 ilçesi… 20. Tirebolu, Giresun – 13 bin 348 ton 19. Bulancak …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

1.5 milyonun altındaki modeller açıklandı: İşte en ucuz sıfır araçlar listesi; Togg, Fiat, Renault, Hyundai, Opel, BYD, Kia otomobil fiyatları

Türkiye otomobil pazarında sıfır araçlara olan ilgi artmaya devam ediyor. Güncel fiyatlar doğrultusunda hazırlanan listeye göre, çeşitli marka ve modeller hâlâ 1.5 milyon TL’nin altında satışa sunuluyor. Fiat, Hyundai, Opel, Citroën ve Renault gibi …