“Vatan şairi” Namık Kemal’in evini 8 bin kişi ziyaret etti

Namık Kemal’in Tekirdağ’daki Evi 2024 Yılında 8 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden “Vatan şairi” Namık Kemal’e ait olan Tekirdağ’daki evi, 2024 yılı içerisinde 8 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Namık Kemal Evi, hem yerli vatandaşların ilgisi hem de yurt dışından gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Evin içerisinde, Namık Kemal’in eserleri ile vatandaşların getirdiği tarihi ve kültürel eşyalar sergileniyor.

Osmanlı mimarisine sahip olan 19. yüzyılda inşa edilen Namık Kemal Evi, Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediyesi, Namık Kemal Derneği, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra okullar, öğretmenler ve öğrencilerin destekleriyle restore edilmişti. Restorasyon çalışmalarının ardından, ev Tekirdağ’ın önemli turistik mekanları arasında yerini almıştır.

Namık Kemal’in evinde, şairin eserleri, arşivi, kitapları, fotoğrafları ve çıkardığı gazetelerin yanı sıra vatandaşların getirdiği tarihi ve kültürel eşyalar da bulunmaktadır. 2024 yılında, Çin, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Avrupa’dan binlerce ziyaretçi evi ziyaret etmiştir.

Related Posts

Balıkesir’de Tır Kazası: Maddi Hasar

Susurluk-Balıkesir yolunda tırın devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi. Yaralanan yok.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan anayasa ve pazarlık iddiaları için en net mesaj: “Muhalefet kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz, CHP mutlaka masada olmalı…”

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

Aleyna Tilki’den Tomorrow Land’de konser

Türk pop müziğinin genç yıldızı Aleyna Tilki, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland’de binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Trabzon’da Otomobil Yandı

Seyir halindeki otomobilin motor kısmında yangın çıktı, araç kullanılamaz hale geldi.

Vali Aygöl’den Tatlı İkramı

Tunceli Valisi, marulunu unuttuğu polise tatlı ısmarlayıp, ‘İşi tatlıya bağladık’ dedi.