Zelenskiy, savaşı sona erdirme planı oluşturulduktan sonra Putin ile görüşeceğini belirtti

Zelenskiy, savaşı sona erdirme planı oluşturulduktan sonra Putin ile görüşeceğini belirtti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirme amacıyla ABD ve Avrupa ile ortak bir plan oluşturulduktan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geleceğini açıkladı.

Zelenskiy, katıldığı 61. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2025) kapsamında düzenlenen güvenlik konulu panelde yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi yönünde olası müzakereler hakkında konuştu.

Müzakereler konusunda Putin’e güvenmediğini kaydeden Zelenskiy, bu tür görüşmelerin olması durumunda Ukrayna’nın Batılı müttefikler ile ortak bir çözüm üretmesi gerektiğini belirtti.

Zelenskiy, Rusya ile daha önce de esir takası konusunda görüştüklerini ancak Rusya’nın sözünden caydığını savundu.

ABD Başkanı Donald Trump ile telefonla görüştüğünü hatırlatan Zelenskiy, Trump’ın kendisiyle “istediği zaman arayabilmesi için” cep telefonu numarasını paylaştığını aktardı.

Savaşın bitmesi için öncelikle ABD ve Avrupa ile ortak bir çözüm planı üzerinde çalışmaları gerektiğine dikkatini çeken Zelenskiy, ancak bundan sonra Putin ile masaya oturacağını kaydetti.

Rusya tarafından sadece Putin ile görüşeceğini ifade eden Zelenskiy, “Sonra Putin’le oturup savaşı durduracağız. Ben ancak bu şartla görüşmeye hazırım, başka hiçbir uzlaşma şartıyla görüşmeye hazır değilim.” dedi.

Zelenskiy, savaşı bitirme sürecinde arabuluculuktan çok ABD’nin Ukrayna’nın yanında yer almasına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Henüz bir barış planı üzerinde konuşmadıkları için bu planın Münih’te imzalanmayacağını kaydeden Zelenskiy, önce konuyla ilgili Trump’la çalışmaları gerektiğini belirtti.

Ukrayna’daki maden zenginlikleri hakkında işbirliği yapmak amacıyla ABD ile başlatılan görüşmelere değinen Zelenskiy, hedeflerinin, söz konusu maden kaynaklarını Rusya ve onunla işbirliği yapanlardan korumak olduğunu kaydetti.

Ukrayna’daki Çernobil Nükleer Santrali’ne insansız hava aracının (İHA) isabet etmesini değerlendiren Zelenskiy, Rusya’nın santrale saldırı düzenlediğini ve bu saldırıyla MSC 2025’e bir mesaj iletmek istediğini savundu.

Related Posts

Oktay Saral’a destek veren eski vekilden geri adım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik eleştirileri AKP içinde tartışma yarattı. Eski milletvekili Selim Gültekin, Saral’a tepki gösterdi. Saral’a sosyal medyada destek veren AKP’li eski vekil Mehmet Metiner ise paylaşımını sildi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.

Son Dakika… Erdoğan ile Bahçeli arasında Saray’da sürpriz buluşma

Son dakika haberi… AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Saray’da kabul etti.

Avcılar’da kavgayı ayırması için motosikletliyi durdurdu

Avcılar’da iki mahallede çıkan kavgalar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Ispartakule’de otomobilden inerek kavga eden iki kişinin yanındaki kadın kavgayı ayıramayınca yoldan geçen motosikletlileri durdurarak yardım istedi.