Eli sıkılmayan Alman Bakan, o anları anlattı

Alman ve Fransız Dışişleri Bakanları Suriye’ye Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

Alman ve Fransız Dışişleri Bakanları, Avrupa Birliğini temsilen, Esad rejimini deviren yeni Suriye yönetimini desteklemek amacıyla Suriye’ye ziyarette bulundu. Bu ziyaret sırasında, AB’nin “adil ve kapsayıcı bir Suriye” vizyonu için sağlanacak destekler ele alındı.

Ziyaretin önemli bir aşaması ise Alman ve Fransız bakanların çelik yeleklerle Suriye’ye inmeleri oldu. Ayrıca, Suriye devlet sarayına girişleri Avrupa medyasında geniş yankı uyandırdı.

Suriye’nin fiili lideri Ahmet El Şaraa, Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot’un elini hafifçe sıktı; ancak Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un elini sıkmadığı dikkat çekti. Baerbock, ellerini yana doğru açarak selam verirken, El Şaraa’nın eşliğinde toplantı salonuna ilerledi.

Ziyaretin Dikkat Çeken Anları

Alman basınında geniş şekilde yer alan bu olay hakkında Alman haber sitesi Bild, “El Şaraa’nın, kadın olduğu için Baerbock’un elini sıkmadığı” şeklinde yorumda bulundu.

Baerbock, yaptığı açıklamada, el sıkışmama konusunda önceden bilgilendirildiğini ve “Ziyaretim sırasında normal bir el sıkışma beklemiyordum” ifadesini kullandı.

Baerbock ayrıca, “Sadece ben değil, Fransız Dışişleri Bakanı da aynı fikirdeydi. Bu nedenle, Fransa Dışişleri Bakanı da El Şaraa’ya elini uzatmadı” şeklinde konuştu.

Fransız Dışişleri Bakanı’nın elini sıkmaya karar vermesine rağmen, El Şaraa’nın, Alman Bakan’ın elini sıkmama kararında ısrar ettiği belirtildi.

Related Posts

Gazze’de can kaybında son durum

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde düzenlediği yoğun saldırılarda bilanço artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde İsrail’in saldırıları sonucu 20 kişinin hayatını kaybettiği, 125 kişinin yaralandığı …

Hollanda polisi paylaştı: Falyalı’nın kasasını öldüren tetikçi yalnız değilmiş!

Hollanda polisi, suikasta ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntülerini yayımladı. Görüntülerde, saldırganın cinayetten saatler önce başka biriyle parkta görüldüğü, görüştüğü kişinin de olay anında da tetikçiyle birlikte hareket ettiği tespit edildi.

Eşini tehdit edip, ağabeyinin arabasını yaktı: O anlar kamerada

Fatih’te, iddiaya göre İrfan K., evi terk ettiği öne sürülen eşi N.K.’nın ailesinin evine gidip tehdit etti. Eşinin ağabeyine ait otomobili de kundakladı. İrfan K.’nın eşini tehdit ettiği anlar ve yanan otomobil cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Kars’ı sel vurdu: Traktör akıntıya kapıldı

Kars’ın Selim ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bir traktör sele kapıldı.

ABD’li rapçi Diddy’nin eski sevgilisi Cassie Ventura: Beni erkek eskortlarla cinsel ilişkiye zorluyor ve görüntüleri kaydediyordu

ABD’li rapçi Diddy’nin eski sevgilisi Cassie Ventura: Beni erkek eskortlarla cinsel ilişkiye zorluyor ve görüntüleri kaydediyordu

FT: Türkler nasıl güç kullanacaklarını biliyor ve kayıp vermekten korkmuyorlar; Avrupa’nın Türk ordusuna ihtiyacı otoriterlik endişelerinin önüne geçebilir

FT: Türkler nasıl güç kullanacaklarını biliyor ve kayıp vermekten korkmuyorlar; Avrupa’nın Türk ordusuna ihtiyacı otoriterlik endişelerinin önüne geçebilir